Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da motosikletli bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından tepkiler giderek büyüyor. Ateş'in öldürülmesiyle ilgili Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt çarpıcı bir iddiada bulundu.

Saldırı için tetikçi tutulduğunu belirterek, "Kiralık katillere verilmiş bu görev" diyen Enginyurt, Sinan Ateş'e yönelik saldırının uyuşturucu çetesine ihale edildiğini ve tetikçi tutulduğunu ifade etti. Cinayetin bir torbacıya ihale edildiğine işaret eden Enginyurt, "Kim yaptırdıysa tetikçilikle bu işi ihale ettirmişler. Kiralık katillere verilmiş bu görev. Bu çok ahlaksızca namussuzca bir iştir. Bir Ülkü Ocakları Başkanı'nın bir torbacıya ihale edilmesi, öldürülmesi vicdansızlıktır. Devlet katilleri değil; katillerin arkasındakilerini bulmalı" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun daha önce yaptığı "Teröristlerin ayak numaralarına kadar biliyoruz" açıklamasına atıfta bulunan Enginyurt, "Soylu, teröristlerin ayak numarasına kadar bilidiğine göre, Ankara'nın en korunaklı semtinde yaşanan bu cinayeti de çözmeli" dedi.

Gar katliamı davası sanığına 102 kez ağırlaştırılmış müebbet Gar katliamı davası sanığına 102 kez ağırlaştırılmış müebbet

Milliyetçi Hareket Partisi'nin hunhar saldırı ile ilgili hala bir açılama yapmamasını da eleştiren Enginyurt, "Bir baba olarak, iki çocuğu yetim kalan ülkücüye başsağlığı dilemek ülküdaşlık borcudur! Yiğit bir delikanlıydı. İyi bir inanç sahibiydi." ifadelerini kullandı.

Ankara'da motosikletli bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in ölümü ile ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı. 

Cinayetin ardından MHP ve AKP hala sessizliğini korurken, MHP'den de arka arkaya istifalar geliyor.

Editör: Yadigar Hanım