İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, düğün salonlarının salı günleri tatil olacağına yönelik yeni bir karar aldıklarını açıkladı. 

Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen düğün sektörünün normalleşmeyle rutin işleyişe döndüğünü, bu yıl da iyi bir dönem geçirdiğini ifade eden Sönmez, İstanbul'da yapılan düğün sayısının pandemi öncesindeki rakamları bile aştığını, 2023 rezervasyonlarının da çok iyi gittiğini söyledi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI"

Düğün sektöründe salı gününün tatil olması yönünde karar aldıklarını ve bu kapsamda İstanbul'u pilot bölge seçtiklerini anlatan Sönmez, "Sektördeki arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar ve istişare sonucunda, düğün salonlarının salı günleri tatil olmasıyla ilgili karar aldık. Kadın kuaförleri, güzellik uzmanları meslek oda temsilcileri ile yaptığımız istişarelerde, onlar da salı günü olmasının daha uygun olacağını, kendilerinin de bu karara uyabileceklerini bildirdi. Kararımızı İstanbul Valiliğine, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ve Ticaret Bakanlığımıza bildirdik. Geçen hafta İstanbul vali yardımcısı ile bu konuda bir toplantı yaptık ve olumlu geçti. Esnaf arkadaşlarımız, İstanbul Vali'mizden bu müjdeyi onaylamasını bekliyor. İstanbul'da pilot olarak başlatılacak çalışmanın tüm Türkiye'ye örnek olmasını bekliyoruz." dedi.

"KDV ORANLARININ SABİTLENMESİNİ BEKLİYORUZ"

Gıda sektöründe yapılan KDV indiriminin, düğün sektöründe de uygulanmasını bekledirini dile getiren Sönmez, "Cumhurbaşkanı'mızdan 2023'te evlenecek çiftlere bir müjde anlamında KDV oranlarımızı sabitlenmesini talep ediyoruz. Düğün sektörü olarak, KDV oranlarının düşürülmesiyle 2023'ün ilk yarısında biz de fiyatlarımızı sabitlemeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım