Kanlaon Yanardağı'nda Şiddetli Patlama Gerçekleşti

Kanlaon Yanardağı'nda Şiddetli Patlama Gerçekleşti
Filipinler'in Negros Adası'ndaki Kanlaon Yanardağı'nda meydana gelen patlama, bölgedeki halkı tedirgin etti.

Filipinler'in Negros Adası'nda bulunan Kanlaon Yanardağı'nda, yerel saatle 14:00 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama, volkanik gazların ve kül bulutlarının havaya yükselmesine neden oldu. Olayın ardından bölgedeki yerleşim yerlerinde yaşayanlar, patlamanın etkisiyle büyük bir panik yaşadı ve acil durum önlemleri alındı.

Yetkililer, patlamanın ardından yanardağın çevresinde 4 kilometrelik bir güvenlik alanı oluşturdu. Filipinler Sismoloji ve Volkanoloji Enstitüsü, patlamanın ardından bölgedeki sismik aktivitelerin arttığını bildirdi. Uzmanlar, bu tür patlamaların yanardağın aktif dönemlerinde sıkça yaşandığını belirtiyor.

Olayla ilgili olarak yerel halktan bazıları, patlamanın ardından evlerinden çıkmakta zorluk çektiklerini ifade etti. Bir yerel sakin, "Patlama çok şiddetliydi, evlerimiz sarsıldı. Hemen dışarı çıktık ve güvenli bir yere gitmeye çalıştık," dedi.

Filipinler, dünyanın en aktif volkanik bölgelerinden birinde yer alıyor ve bu tür olaylar sıkça yaşanıyor. Yetkililer, halkı dikkatli olmaları konusunda uyararak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.136109 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.