Trump'tan BRICS uyarısı: Dolardan uzaklaşmaya izin vermeyeceğiz

Trump'tan BRICS uyarısı: Dolardan uzaklaşmaya izin vermeyeceğiz
Trump, BRICS ülkelerinin dolardan uzaklaşma çabalarına karşı sert bir uyarıda bulundu. Kremlin'den yanıt geldi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, BRICS ülkelerinin rezerv para birimi olarak ABD dolarını kullanma taahhüdünde bulunmalarını istedi. Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, "BRICS Ülkeleri’nin dolardan uzaklaşmaya çalışırken bizim kenarda durup izlememiz fikri BİTTİ," ifadesini kullandı. Bu açıklama, BRICS ülkelerinin son dönemde dolardan uzaklaşma çabalarının arttığı bir dönemde geldi. 

Trump’ın açıklamaları, özellikle Rusya'nın dolardan uzaklaşma politikası ile dikkat çeken bir dönemde ortaya çıktı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Trump’ın sözlerine yanıt vererek, ABD'nin ülkeleri doları kullanmaya zorlama girişimlerinin geri tepeceğini belirtti. Peskov, bu tür baskıların BRICS ülkelerinin kendi ekonomik bağımsızlıklarını koruma çabalarını artıracağını ifade etti. 

Uzmanlar, Trump’ın bu açıklamalarının, ABD'nin küresel ekonomik güç dinamiklerine etkisi açısından önemli olduğunu vurguluyor. Ekonomik bağımsızlık arayışındaki BRICS ülkeleri, dolardan uzaklaşarak alternatif para birimleri üzerinde durmayı planlıyor. Bu gelişmeler, dünya ekonomisinde yeni bir dengelenme sürecinin habercisi olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.