Beyaz Saray'dan olaylı bir şekilde ayrılan ABD'nin eski lideri Donald Trump yeniden adaylık sinyali verirken, hafta sonu Florida'da gerçekleşen bir organizasyona Melania Trump damga vurdu.

Başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump ve eski First Lady, 20 Ocak'tan sonra uzun zamandır yaşadıkları New York yerine Florida'daki dünyaca ünlü Palm Beach'teki malikanelerine taşındı.

Onlarca odaya sahip devasa büyüklükteki malikane Mar-a-Lago'yu bir golf kulubüne dönüştüren Donald Trump, hafta sonu Cumhuriyetçi Ulusal Komite adına bir bağış gecesi düzenledi.

Beyaz Saray'dan ayrıldığından bu yana birkaç kez kameralar önünde görünen eski First Lady Melania Trump, giydiği kıyafetle evangelistlerin bağış gecesinin en çok konuşulan ismi oldu.

ABD medyası, 2 bin dolarlık Giambattista Valli imzalı elbiseyle salona giriş yapan 50 yaşındaki Melania Trump eşiyle birlikte geldiği salonda büyük ilgi gördü ve konuklarla ilgilendi.

Eski First Lady, Florida'ya taşınmasından bu yana fotoğrafçılardan ve kameralardan uzakta bir hayat yaşıyor. Kocası Donald Trump ise, sürekli golf oynayarak Melania'nın tam tersi bir görüntü veriyor.

Amerikan Washington Post gazetesi, eski başkan Trump'ın bağış gecesinde katılımcılarla yaptığı sohbetin gündemi, kaybedilen 3 Kasım seçimleri ve koronavirüs aşısı oldu.

Trump tarafından 1985'te 10 milyon dolara satın alınan Mar-a Lago, sekiz hektarlık bir arazi üzerinde ve Atlas Okyanusu manzarasına sahip. Yalnızca golf kulübü üyelerinin girebildiği özel kulüpte üç bomba sığınağı da var.

New York Post'un haberine göre, Trump'ın, Florida'daki en büyük ikinci malikane diye bilinen Mar-a-Lago'nun erişime kapalı bölgesinde kulüp üyelerinin erişemediği özel odaları bulunuyor. Forbes 2018'de, malikanenin değerinin yaklaşık 160 milyon dolar olduğunu açıklamıştı.

ŞOK İFADELER 

Melania Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra gününün büyük çoğunluğunu lüks masaj ve spa salonlarında geçirdiği iddia edilmişti.

Melania Trump, aile Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri medyanın ona karşı olan "sağlıksız saplantısına" öfkeli.

Eski başkan Donald Trump'ın görevden ayrıldığı Ocak ayından itibaren Melania Trump bir dizi makaleye konu olmuş ve çoğunlukla bunlara karşı sessiz kalmıştı.

Eski First Lady'nin ofisinin resmi Twitter hesabı, destekçilerinden birinin Melania'nın beraat ettiği kocasının ikinci suçlama davasıyla ilgilenmeyerek kendi hayatını yaşadığını iddia eden CNN'in haberiyle ilgili bir Tweet'e yanıt veriyordu.

Eski First Lady'nin ofisi, "Bayan Trump artık First Lady değil. O özel bir vatandaş, anne ve eş" diyerek şunları söyledi:

"Bu makaledeki kaynaklar, onun düşünceleri veya günlük yaşamı hakkında fikir sahibi değildir. CNN'in FLOTUS Muhabiri'nin yanlış dedikodu yayınlamayı seçmesi, medyanın sağlıksız saplantısını göstermektedir."

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR 

ABD medyasına konuşan Melania'ya yakın kaynaklar, Melania Trump'ın Beyaz Saraydan ayrılış şekli yüzünden eşi Donald Trump'a kızgın ve hayal kırıklığına uğramış olduğunu belirtti.

Öte yandan Donald Trump'ın başkanlık koltuğunu bırakmaması ve beraberinde Kongre baskını olayı yüzünden Melania Trump'ın imajının zedelendiğini düşündüğü ifade edildi.

Melania ve Donald Trump çiftinin ilişkisi hakkındaki söylentilere uzmanlar da dahil oldu. ABD'nin eski başkanı aleyhine dava açılırsa, Melania Trump'a "elini çabuk tutması" ve Donald Trump'tan "hızlıca" boşanmasının tavsiye edileceği söylendi.

Donald'ın 20 Ocak'ta Joe Biden'a başkanlığı kaybetmesinden sonra eski First Lady'nin sonraki adımları dünya tarafından yakından izleniyor.

Bir marka ve itibar yönetimi uzmanı olan Eric Schiffer, Donald'a karşı yapılacak herhangi bir başka suçlamanın, Melania’nın Donald’ın karısı rolündeki "nihai eylem" olacağını ve "beraberliklerine tehlike" oluşturacağını söyledi.

Schiffer, bir iddianamenin daha Melania için boşanmayı "tetikleyeceğine" inanıyor, çünkü artık Donald'la evlenmek "havalı veya modaya uygun" olmayacak.

Schiffer, Melania'nın danışmanlarının onu "hızlı hareket etmeye" çağırmasının muhtemel olduğunu çünkü Slovakya doğumlu modelle boşanmanın Donald'a tahmini 150 milyon dolara mal olabileceğini iddia ediyor.

Melania ayrılık konusunda çabuk olmalı çünkü uzmana göre Donald'ın varlıkları her an dondurulabilir ve Melania'ya ödeyecek nakti kalmayabilir.

CNN Internationala açıklamalarda bulunan ve ismi açıklanmayan eski Beyaz Saray personeli, Donald Trump, daha önce diğer yönetimler sırasında bir çalışma veya çalışma odası olan kendi yatak odasında uyudu demişti.

Beyaz Saraydan ayrılan Melania Trump'ın Florida'ya iniş yaptıktan sonra eve gitmek istediği ve Beyaz Saray'dan ayrıldığı için mutsuz olmadığı ifade edilmişti.

Editör: TE Bilişim