Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışın başa baş geçtiğini ifade eden The Washington Post Erdoğan’ın balkon konuşmasına vurgu yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarına öncelik veren The New York Times, mevcut cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci tur için yarışmaya hazır olduğunu dile getirdi.

CNN International, hem cumhurbaşkanı Erdoğan hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun beyanlarını izleyicisiyle buluşturdu ve "Türkiye'nin kritik seçimi 2. tura gidiyor" manşetini attı.

BBC, "Çekişmeli bir yarışın ardından Türkiye muhtemelen seçimde ikinci tura gidiyor." başlığını attı.

Türkiye’deki seçimleri The Guardian canlı olarak izleyicilerine sundu. Seçmenlerin rekor katılımına değinildi ve Erdoğan'ın balkon konuşmasındaki "Açık ara lideriz" sözlerine yer verildi.

Financial Times "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı için kıyasıya yarıştı" başlığını yazdı.

Çin haber ajansı Xinhua, seçimlerle ilgili haberinde, "Oyların yüzde 93'ünün sayıldığı Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması muhtemel" başlığını kullandı.

South China Morning Post gazetesi ise seçimlerle ilgili haberini, "Türkiye, Erdoğan'ın önde götürdüğü seçimde tarihi ikinci tura hazırlanıyor" başlığıyla verdi.

Japonya devlet televizyonu ve kamu yayıncısı NHK'nin internet sitesinin ana sayfasında yer verilen haberde, "Hem görevdeki hem de muhalefet adayı çoğunluğa ulaşamadı, ikinci tura kaldı" ifadeleri kullanıldı. Japon haber ajansı JIJI de "Görevdeki Erdoğan önde" başlığıyla verdiği haberinde, "İktidar koalisyonunun meclis çoğunluğuna ulaştığını ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığı" vurgulandı.

Editör: Habererk Habererk