NASA'dan 11 Nisan 2020 tarihinde dünyaya yaklaşmakta olan meteor yani göktaşından bahsetti. Devasa büyüklüğündeki göktaşının rekor bir hızla dünyaya yaklaştığını haber veren NASA, gelecek hafta bu meteorun yörüngeye gireceğini belirtti.

Yakın Dünyaya Yönelik Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS) tarafından yapılan son açıklamada devasa büyüklüğünde bir göktaşının dünyanın yörüngesine girmek üzere olduğundan söz etti. Gökdelen büyüklüğündeki bu göktaşının nereye düşeceği henüz bilinmezken etkisinin felaket yaratabileceği dile getirildi.

363599 (2004 FG11) olarak adlandırılan ve 380 metre çapındaki dev meteorun yaklaşık 88 bin kilometrelik rekor bir hızla dünyaya yaklaştığı ve bu uzmanlar tarafından felaketle sonuçlanabileceğinin üzerinde duruldu.

GÖKTAŞI (METEOR) NE ZAMAN DÜŞECEK?

NASA'dan yapılan açıklamada, potansiyel risk taşıyan bu göktaşının dünyayı tehdit eder bir hızla yaklaştığı ve düştüğü takdirde de büyük bir felakete yol açabileceği ifade edildi. Çarpma esnasında Dünya yüzeyinde yaklaşık 6.5 kilometre genişliğinde dev bir krater yaratacak kadar göktaşının patlama esnasında da her şeyi silip süpürebileceği belirtildi.

Meteorun, 11 Nisan 2020 Cumartesi günü TSİ 20.00'da dünyanın yakınından geçeceği ifade edildi. Ancak NASA ise şimdilik bir risk olmadığını ve bunun sadece dünyanın yakınından geçeceğinin üzerinde durdu.

Editör: TE Bilişim