Fransa'da cuma akşamı başlayan yasa dışı etkinlik jandarmanın müdahalesine rağmen bu akşam hala devam ediyor. Covid-19 önlemleri kapsamında kalabalık katılımlı yılbaşı kutlamaları yasaklanmıştı.

Fransa'nın birçok bölgesinden ve yurt dışından gelen gençler Lieuron kentinde bir depoda dj'ler eşliğindeki bir partiye katıldı. Jandarma dün geceden beri partiyi durdurmaya çalışırken, katılımcılar emniyet güçlerine taş atarak, ve jandarmaya ait bir arabayı yakarak şiddetli karşılık veriyor.

Particiler, pazartesi gününe kadar devam edeceklerini duyurdu.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, valilik daha kapsamlı bir müdahale için çalışıyor.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, birkaç gün önce sokağa çıkma yasağına uyulması için Fransa genelinde 132 bin polis memurunun görevlendirildiğini açıklamıştı.

Fransa'nın başkenti Paris'te yeni tip koronavirüs önlemleri nedeniyle yeni yıla sessiz girildi. Champs-Elysees Caddesi ve Eiffel Kulesi çevresinin de boş olduğu görüldü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni yıl konuşmasında, 2021'e Covid-19 tedbirleri altında girildiğini belirterek bu yılbaşı gecesinin diğerlerinden farklı olduğunu ifade etti.

2021'de salgın, ekonomik ve sosyal krizlerle mücadelenin süreceğini aktaran Macron, hedefinin 2030 yılının Fransa'sını inşa etmek olduğuna işaret etti.

Editör: TE Bilişim