Amerika'nın Wisconsin eyaletinde bir lisede görev yapan Courtney Roznowski isimli öğretmen, 16 yaşındaki öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdi. Mahkemeye çıkarılan öğretmen 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2019 yılında meydana gelen olay ile ilgili görülen davanın mahkeme başkanı Donald Zuidmulder öğretmene cezasını açıklamadan önce önce şunları söyledi: "Sen şuan için çocuklarının güvende olmasını isteyen anne babalar için bir kabussun. "

"Davranışın nedeniyle anne ve babanın yaşamları boyunca senden utanmasına sebep oldun. Bunun, sana verdiğim cezadan daha büyük bir ceza olduğuna inanıyorum. Çünkü altı ayın sonunda serbest kalacaksın ama anne ve baban yaşamları boyunca senden dolayı utanç duyacaklar."

Öğretmen, okul tarafından mentor hoca olarak atandıktan sonra 16 yaşındaki öğrencisi ile öğretmen öğrenci olarak mesajlaştıklarını, daha sonra iki kez ilişkiye girdiklerini kabul etti.

Dedektiflere konuşan öğrenci, Courtney Roznowski'nin kendisine "Öğretmeni ile yatmanın her ergen erkek çocuğu hayali olduğunu, kendisinin çok özel olduğunu ve özel şeyler yapacağını söylediğini" belirtti.

Mahkemede yaptığının yanlış olduğunu ve kişisel sorunları olduğunu söyleyen öğretmene altı ay hapis cezasının yanı sıra üç yıl meslekten men ve okulda tüm öğrenci velilerine özür mektubu yollama cezası verildi.

Editör: TE Bilişim