Gönüllü olarak katılmak isteyenlerin kayıtları askerlik şubelerinde yapılmaya başlandı. Gönüllüler arasında 60 yaş ve üstü erkeklerin çoğunlukta olması ise dikkat çekti.

 

Azerbaycan’dan Ermenilere darbe

zerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “İşgal altındaki bölgelerde bulunan Ermeni komuta karargah merkezi, ordumuzun açtığı ateşle darmadağın edildi. Düşmanın çok sayıda albay ve generali yok edildi” denildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, Ermeni güçlerinin Hocavend-Fuzuli yönünde Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu, Azerbaycan askerlerinin de yanıt verdiği bildirildi. Çatışmada Ermeni silahlı güçlerinden yaklaşık 30 askerin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, Ermeni güçlerine ait 3 tankın ve 1 bataryanın imha edildiği kaydedildi. Cephe hattındaki durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi. Ordunun, Ermenistan’a ait bir insansız hava aracını (İHA) da düşürdüğü bildirildi. Askeri birliklerin cephe hattında Ermeni güçlerinin provokasyonlarını önlemeyi sürdüğü vurgulanarak, Ermenistan’a ait bir insansız hava aracının imha edildiği belirtildi. İnsansız hava aracının, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattının Füzuli bölgesinde uçuş yaparken tespit edilerek vurulduğu kaydedildi. Bu arada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında devam eden çatışmalarda Azerbaycan ordusundan üç asker şehit oldu. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın karşı atakları durdurma kararını açıklamasına rağmen Ermenistan’ın gerilimi artırmaya devam ettiği belirtildi. Ermeni güçlerinin, kaybettikleri bölgeleri geri almak için cephe hattının Ağdere, Terter, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde Azerbaycan mevzilerine saldırdığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Kayıp verdiler

Açıklamada, önceki gün ve gece çıkan çatışmalarda Ermeni güçlerinin çok sayıda kayıp verdiği, Ermenistan askeri araçlarının imha edildiği vurgulandı. Çatışmalarda Azerbaycan ordusundan 3 askerin şehit düştüğü ifade edildi. Azerbaycan ordusu, sivillerin can güvenliğinin temin edilmesi için 1 Nisan’da operasyonlara başlamış, bazı stratejik tepeler ve yerleşim birimlerini geri almıştı. Çatışmalarda 12 Azerbaycan askeri şehit olmuş, 100’den fazla Ermenistan askeri öldürülmüştü.

 

Editör: TE Bilişim