Yedi çocuklu Marcelin ve Francine Dumoulin çiftinden, 15 Ağustos 1942’de Valais bölgesindeki evlerinden ineklerini sağmak üzere ayrılmalarının ardından bir daha haber alınamamıştı. O zamanlar 40 yaşında olan ayakkabıcı Francine ile 37 yaşındaki öğretmen Marcelin’i aramakurtarma çalışmaları sonuçsuz kalmıştı. Çiftin bugün 79 yaşında olan kızları Marceline Udry-Dumoulin, Le Matin gazetesine verdiği demeçte, “Hayatımız hiç durmadan onları aramakla geçti... 75 yıldır bu haberi bekliyordum, içim daha huzurlu. Artık onlara hak ettikleri cenazeyi yapabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Reuters’ın haberine göre, yetkililer Dumoulin çiftinin bedenlerinin bulunduğu alanın kayak pistine yakın bir bölgede olduğunu duyurdu. Geçen hafta çalışanlardan birinin onlara ait kimlik belgelerinin olduğunun sanıldığı kâğıtlar bulduğu da aktarıldı. Buzul alanında görevli bir yetkili, çiftin bedenlerinin yan yana bulunduğunu, üzerlerinde II. Dünya Savaşı dönemi giysilerinin olduğunun görüldüğünü, cesetlerin donduğu için büyük bir bozulma göstermediğini söyledi. Ancak cansız bedenlerin Dumoulin çiftine ait olup olmadığının kesinleşmesi için DNA testinin yapılacağı da açıklandı.

Beş erkek, iki kız çocuğu olan çiftin evlerinden ayrılmalarının ardından dağlık alanda bir yarığın içine düşüp yaşamlarını yitirmiş olabileceği sanılıyor. Kız çocuklarından Udry-Dumoulin ise annesini çoğunlukla hamile haliyle hatırlarken o felaket gününe ait anısında, annesinin uzun bir aradan sonra babasıyla ilk kez dışarıya çıktığı da var. Udry-Dumoulin, anne babalarına ilişkin yaşadıkları trajedi sonrasında kardeşlerinin başka başka ailelere verildiğini, kendisinin ise şanslı olup teyzesinde kalabildiğini söylüyor. Şimdi kardeşleriyle aynı bölgede yaşasalar da birbirlerine uzak olduklarını anlatan Udry-Dumoulin, “Cenazede siyah giymeyeceğim. Beyazın daha uygun olacağını düşünüyorum. Beyaz, hiç kaybetmediğim umudu temsil ediyor” diye de ekliyor.

Editör: TE Bilişim