Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Virginia eyaletindeki Virginia Beach Belediyesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Bir belediye çalışanı tarafından yapılan saldırı sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

Emniyet Müdürü James Cervera, adının DeWayne Craddock olduğu öğrenilen saldırganın cuma günü öğleden sonra Virginia Beach Belediyesi binasına girdiğini ve rastgele ateş açtığını belirtti. Saldırganın susturucu takılmış ve uzatılmış şarjörlü silahıyla yaptığı saldırıya, ihbarın ardından 4 polis müdahale etti. Uzun süren çatışmada bir polis memuru vuruldu ancak kurşun geçirmez yelek sayesinde ağır yara almaktan kurtuldu. Çatışmada yaralanan saldırgan Craddock ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırının nedenine dair de herhangi bir açıklama yapılmadı. Polis ellerinde cevaptan çok soru bulunduğunu belirterek olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Virginia Beach Belediye Başkanı Bobby Dyer olayla ilgili, "Virginia Beach tarihinin en yıkıcı günüydü" dedi.

Saldırgan Craddock mesai arkadaşlarını hedef aldı

Saldırgan DeWayne Craddock'un 15 sene boyunca belediyede saha mühendisi olarak çalıştığı ve öldürdüğü kurbanların birçoğunun mesai arkadaşı olduğu ifade edildi.

Görgü tanıklarından Megan Banton silah saldırısını şöyle aktardı; “Binada birisinin ateş ettiğini duyduk ve odalarımızın kapılarına masa ve sandalye ile barikat kurduk. Ardından ben polisi aradım ve derhal buraya gelmeleri gerektiğini söyledim.”

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump'ın olayla ilgili bilgilendirildiğine ve gelişmeleri yakından takip ettiğine yer verildi.

ABD'de Kasım 2018'de Los Angeles'ta bir bara yapılan silahlı sadırıda 13 kişi hayatını kaybetmişti. Virginia Beach Belediyesi'nde yaşanan silahlı çatışma Los Angeles'taki olaydan bu zamana düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

"Saldırganının kimliği belli oldu"

Yerel polisin yaptığı açıklamada, 31 Mayıs’ta düzenlenen silahlı saldırının sorumlusunun, kentin bayındırlık işleri biriminde görevli mühendis DeWayne Craddock olduğu bildirildi. Zanlının polisle girdiği bir çatışmada öldürüldüğü açıklandı.

Polis Şefi James Cervera yaptığı açıklamada, Craddock’un, Virginia Beach’te son 15 yıldır bir mühendis olarak istihdam edildiğini söyledi. Polise göre ayrıca, olay mahallinde ve Craddock’un evinde de silahlar bulundu.

Polis şefi Cervera, “Pek çok boş şarjörün yanı sıra bir de 45 kalibrelik tabanca bulduk. Şüphelinin artırılmış şarjörleri tekrar tekrar tabancasına takarak, binadaki ve polis memurları ve kurbanlara ateş etti” dedi.

Virginia Valisi Ralph Northam düzenlenen basın toplantısında, mağdurların ailelerine başsağlığı dile getirirken, Belediye Başkanı Bobby Dyer ise olayı anlamsız suç ve yerel halkın en karanlık saati olarak nitelendirdi.

Kaynak: iha