Uluslararası Kriket Konseyi'nden üst düzey bir yetkili paylaşımın altına, "Hukuk departmanımızı konudan haberdar edeceğim" diye yazdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı bir paylaşımda Bakan Mike Pompeo’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi hakkındaki “Bu, hilekâr bir mahkeme, avukatları tamamen yolsuzluğa bulaşmış ve siyasi. Onlar, ABD’nin Afganistan’ın özgürlüğü için verdiği savaşa katılan Amerikalıları yargılamakla tehdit ediyor, bu kabul edilemez” sözlerine yer verdi.

Ancak paylaşımda “@ICC” kullanıcı adıyla etiketlenen hesabın, Uluslararası Ceza Mahkemesi değil değil aynı İngilizce kısaltmaya sahip Uluslararası Kriket Konseyi’ne ait olduğu ortaya çıkınca olay sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

‘KRİKET DEMEK YOLSUZLUK DEMEK’

“Paula Weston” isimli bir kullanıcı, yaptığı yorumda, “Şu ana kadar, Uluslararası Kriket Konseyi’nde yapılan yolsuzluklar hakkında karanlıktaydım. Kriketin uluslararası düzenleyici kurumu adaletin karşısına çıkmalı. Pompeo çok cesur bir adam” ifadelerini kullandı.

“Biddy” isimli başka bir kullanıcı ise, “Tabii ki de kriket yolsuzluk demek. Kriketin hiçbir anlamı yok ve oynaması 2 gün alıyor” dedi.

Bakanlığın paylaşımına en üst düzey yanıt ise Uluslararası Kriket Konseyi Yolsuzlukla Mücadele Birimi Soruşturma Koordinatörü Steve Richardson’dan geldi. Richardson mesajında, “Hukuk departmanımızı konudan haberdar edeceğim” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim