Umman Körfezi'nde ABD’ye ait bir savaş gemisinin Rusya tarafından taciz edildiği duyuruldu. ABD tarafından yapılan açıklamada, Rus uçağının ‘agresif ve saldırganca bir biçimde’ ABD gemisine yaklaştığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, ABD savaş gemisine yönelik taciz iddialarını reddetti.

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, bir Rus savaş gemisinin Umman Denizi'nde seyir halindeki bir Amerikan savaş gemisine 'agresif bir şekilde yakınlaştığını' duyurdu. Rus gemisinin gelen uyarıları dikkate almadığı da belirtildi.

Amerikalı Askeri Sözcü Josh Frey, donanmaya ait USS Farragut destroyerinin Umman Denizi'ndeki rutin faaliyetine devam ettiği sırada Rus savaş gemisinin hızlı bir şekilde 180 fit (54 metre) kadar yaklaştığını ve kendisine gönderilen uyarıları da gözardı ettiğini aktardı.

Frey Rus savaş gemisinin son anda rota değiştirdiğini ancak uzaklaşma olmasına rağmen rotadaki gecikmenin ``'çarpışma riskini' artırdığını kaydetti.

ABD ile Rus savaş gemileri son olarak 7 ay önce Pasifik'te çarpışmanın eşiğinden dönmüştü. Amerikan gemisinin çarpışmayı önlemek için acil manevra yapmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim