Heykelin üzerine İngilizce “Evet, insanlığa karşı işlenen suçlardan suçluyum” yazısı asıldı. Washington Büyükelçiği’nin güvenlik kamera görüntülerine göre, bir kişi elindeki dövizi heykelin üzerine yerleştirdikten sonra fotoğraf çekiyor, daha sonra dövizi alarak kaçıyor.

Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre, büyükelçilik yetkilileri, kimlik tespitinin yapılması için kamera görüntülerini yerel makamlarla paylaşırken, çekilen fotoğraf “Greek Genocide Resource Center’ın (Yunan Soykırım Araştırmaları Merkezi) Facebook sayfasında yayınlandı.

SALDIRININ ALTINDAN YUNANLILAR ÇIKTI

Çok sayıda insan bu olaya tepki gösterirken, "Yunan Soykırımı Merkezi" isimli kuruluş konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kuruluş sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, "Bu saldırıyı düzenleyen kişi 1922 yılında İzmir'den ayrılan bir kişinin ailesi olduğu öğrenildi" ifadesi kullanıldı. Yunan Soykırımı Merkezi isimli kuruluş açıklamasına yanlış bilgiler ve kışkırtıcı iddialar eklemeyi de ihmal etmedi. 2008 yılında Avrupa Parlamentosu'nda konuşan bir akademisyenin Atatürk'e ettiği hakaretler hatırlatıldı.

Editör: TE Bilişim