Afganistan'ın başkenti Kabil, bir kez daha şiddetli bir patlamaya sahne oldu.

Reuters haber ajansı, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Kabil'de patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatın ıkaybederken, 8 kişi yaralandı.

Sosyal medyada fotoğraf paylaşan görgü tanıkları ise, şiddetli patlamanın kenti sarstını aktarıyor. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, işçileri taşıyan bir minibüsün hedef alındığı  ilk izlenimlerin, patlamanın intihar saldırısı olmadığı yönünde olduğu bildirilirken belirtiyor. 

DOKTOR KIYAFETİYLE HASTANE BASKINI

Kabil'de 8 Mart tarihinde Kabil'in en büyük askeri hastanesini bombalı saldırıyla basan IŞİD teröristleri, saatlerce süren çatışmada 30'dan fazla kişiyi öldürmüştü. Hükümet binaları ve yabancı elçiliklerin bulunduğu bölgede yer alan hastaneye teröristlerin doktor kıyafetiyle girdiği açıklanmıştı.

Ülkede iki hafta önce polis merkezi ve istihbarat binasını hedef alan çifte saldırıda ise 16 kişi yaşamını yitirmişti. Patlama seslerinin duyulduğu saldırıları Taliban üstlenmiş, bir gün sonra çekilen fotoğraflarda polis merkezinin enkaza döndüğü görülmüştü.

Kabil'de son olarak Şubat ayı başında Anayasa Mahkemesi saldırıya uğramıştı. Çalışanlar çıkarken patlayan bomba sonucu en az 20 kişi ölmüş, 50'ye yakın yaralı hastanelere taşınmıştı.

Başkent Kabil, Ocak ayında ise çifte saldırıya sahne olmuştu. Saldırganlardan biri üzerine yerleştirdiği bombayı meclis binası yakınında patlatmış, ikinci saldırgan olay yerine toplananları hedef almıştı. Taliban'ın üstlendiği saldırıda en az 38 insan yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilişim