Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

TSK’ nin ÖSO ile birlikte Afrin'de başlattığı Zeytindalı harekatı kapsamında PKK/YPG’Li teröristler tarafından Rakka’dan Afrine getirilen DEAŞ’lı teröristler Cinderes’te çatışmada yakalanarak cezaevine konulmuşlardı. 

Geçtiğimiz gece Cinderes’teki cezaevinden firar ettikleri anlaşılan 15 DEAŞ’lı terörist için bölgede geniş çaplı arama başlatıldı. 

Yapılan aramalar sonunda 8 terörist yakalandı. 7 teröristin ise ÖSO güçleri tarafından yakalama çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. 

Afrin ve kırsalında TSK mensuplarında katıldığı arama tarama faaliyetleri esnasında sığınaklara saklanmış 5 PKK/YPG’li terörist daha bulundu. Bulunan teröristlerin üzerlerinde uzun namlulu silah ve mühimmatlarda ele geçirilen sorgulanmak üzere Afrin'de karakola götürüldüler. 

Cezaevine soruşturma açıldı

15 DEAŞ’lı teröristtin firar etmesiyle ilgili olarak Cinderes cezaevinde bulunan görevliler hakkında soruşturma açıldı. Teröristlerin kaçmalarına yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 2 kişi göz altına alınırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 
 

Editör: TE Bilişim