~~
Türkiye'de 1979'da gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile tanınan, 1981'de ise  Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminin ardından uluslararası kamuoyunda ün yapan Ağca, Papa Francesco’nun 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaretle ilgili açıklama yaptı. Grand Cevahir Hotel’de düzenlediği basın toplantısına siyah takım elbisesi ve kapalı alanda kullandığı güneş gözlüğü ile gelen Mehmet Ali Ağca, İncil’den örnekler verdiği açıklamalarında, “Papa şeytanın elçisidir” dedi.

 

 Ağca, Papa Francesco’nun iki günlük Türkiye ziyareti ile ilgili değerlendirmesinde, “Yarın  Vatikan firavunu gelecek,  Ortadoğu firavunlarıyla, dünya firavunlarıyla ne konuşacağız. Bırakın  siyaset masalları. Hakikat yoksa huzur yoktur, barış yoktur, hiçbir şey yoktur. Tek hakikat var; La ilahe İllallah ve Allahu ekber. Bakalım firavunlar yarın birbirlerine ne söyleyecekler. ‘La ilahe İllallah ve Allahu ekber’ diyecekler mi? Yoksa bir heykele mi tapacaklar? Allah belanızı versin. Bu yol cehennem yoludur. İki Allah, üç Allah diyen, Allah’ın oğlu var diyen asla cennete adım atamayacak. Bunu söyleyeceksin Papa’ya. Söyleyemiyorsan kafirsin. Papa denilen firavunu dinliyorsunuz; beni dinleyin. Papa sizi cehenneme götürüyor. Vatikan cehennemin kapısıdır. Papa şeytanın elçisidir. Ne zaman Allahu ekber diyecek, ben Vatikan’ın hizmetçisi olurum. Benim şahsi bir problemim yok kimseyle” açıklamasında bulundu.

 

  Konuşmasında sık sık Papa’yı eleştiren ve onun bir  Yahudi olduğunu iddia eden Ağca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi yarın Papa Francesco geliyor. Kim bu adam biliyor musunuz? Papa Francesco Yahudi. Ailesi Yahudi.  Bütün insanlar eşit insanlık onuruna sahiptir. Kimseyi suçlamıyorum; ırkçı değilim. Nazizmi de faşizmi de lanetliyorum. Papa’nın, Vatikan’ın şovlarına aldırış etmeyin. Bunlar basit şeyler. Papa basit bir adam ve şu anda Allah’ın en büyük düşmanı. Çünkü şirk günahının sözcüsü. Şeytanın temsilcisi. Ve sözlerimde hakiki insanlık onuruna evrensel vicdana aykırı hiçbir şey yok.”

 

  Ağca, bir gazetecinin “Türkiye'yi ziyaret edecek Papa Francesco ile görüşme istediğinize ne tür yanıt verildi?” şeklindeki sorusuna, “Hayır hiç cevap gelmedi. Çünkü Vatikan ikiyüzlülüğün merkezidir. Papa’ya da hoşgeldin diyorum. Papa ile görüşsem de ona aynı şeyleri söyleyecektim. Görüşse ne olur, görüşmese ne olur” diye yanıt verdi.

 

  “Papa sizin görüşme talebinizi kabul ederse, sizce Papa’nın sizden korkmak için bir sebebi var mı?” sorusuna ise, “Papa ile görüşmeyeceğim. Bu saatten sonra Papa ile görüşmeyeceğim. Kendisi davet etse de görüşmeyeceğim. Papa’nın korkması hikayesine gelince; bakın arkadaşlar Papa bir hiç. Bir kurşun 10 lira, Papa’nın hayatı 5 lira etmez. Allah katında Papa’nın hayatı beş lira etmez” cevabını verdi.

 

  Yaklaşık 1 saat süren konuşmasında bol su tüketen Ağca, ‘La İlahe İllallah ve Allahe ekber’ diye başladığı basın açıklamasını, aynı sözlerle son verdi.

 

  Ağca, Papa 2. Jean Paul'e suikast girişimi nedeniyle İtalya'da 19 yıl cezaevinde kalmış, 13 Haziran 2000'de dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin affını onaylamasıyla Türkiye'ye iade edilmişti.

 

Editör: TE Bilişim