Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı işsizlik rakamlarını açıkladı.

Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre 0,2 puan azalışla yüzde 12,8 oldu.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 427 bin kişi azalarak 3 milyon 775 bin kişi oldu.

TÜİK'in verilerine göre; işsizlik oranı 0,2 puanlık azalış ile %12,8 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 0,1 puanlık azalış ile %14,9 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu bugün Koronavirüs’ün Türkiye’yi vurduğu, işyerlerinin, mağazaların kapandığı, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Nisan ayında işsiz sayısının geçen yıla göre 427 bin kişi azalarak 3 milyon 775 bin kişi olduğunu açıkladı. Böylece işsizlik oranı 0,2 puanlık azalış ile yüzde 12,8 oldu.

Bu nasıl oldu? İş arayanların sayısının azalmasıyla! İşgücü 2020 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 milyon kişi azaldı. Yani tam 3 milyon kişi iş aramaktan vazgeçti. TÜİK de onları “işsiz” saymaktan kurtulmuş oldu.

"AK PARTİ SEÇMENİ BİLE TÜİK'E GÜVENMİYOR"

Metropoll araştırmanın yaptığı ankete göre toplumun yüzde 78'inin TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına inanmadığı belirlenirken, AK Parti seçmenlerinin de yüzde 67'sinin TÜİK'in açıkladığı rakamlara inanmadığı ortaya çıktı.

Metropoll araştırma “Türkiye’nin Nabzı Haziran 2020” anketini açıkladı. Ankete göre toplumun yüzde 78'i enflasyonun Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlardan yüksek olduğunu düşünüyor.

Editör: TE Bilişim