İdlib’i pimi çekilmiş bir bombaya benzeten İYİ Parti’li Murat Çakmak, Türkiye’ye yönelik bir sığınmacı akınından endişe ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Almanya’da yaşayan Türkler olarak buradaki medyadan çok vahim haberler izliyoruz. Zaten 4 milyon sığınmacıya dünyadan borç alarak baktığımız için Avrupa hem anlayamıyor ham de bizimle alay ediyor. Tanklarımızın ve binlerce komandomuzun Suriye’ye geçtiği haberleri alıyoruz. Seçimlerin de savaşa girileceği için bilinmeyen bir tarihe erteleneceği iddiaları kulağımıza geliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye meydan okumak adına PKK/PYD dahil Suriye Ordusu ile Türkiye’yi topyekün bir savaşa mı sokmaya hazırlanıyor. Bizler gelişmeleri endişe ile izliyoruz. Türkiye’yi dibe vurduracak böyle sürpriz manevra yerine cumhurbaşkanımızı tüm parti liderlerini bir araya getirip istişare yoluyla kararlar almasını talep ediyoruz. Cumhuriyet kazanımlarının hırs ve ihtiraslar uğruna yok edilmesine seyirci kalamayız. Türkiye’mizin dünyadan 50 yıl geriye götürecek ve bölünmemizin önünü açacak maceracı ve dayatmacı politikalara son verilmesini istiyoruz.”

Türkiye’de patlayan şarbonlu et skandalının da Almanya’da büyük yankı uyandırdığını hatırlatan Murat Çakmak, “Gün geçmiyor ki bir Alman dostumuz bize Türkiye’deki vahim skandallarla ilgili soru sormasın. Başta İstanbul olmak üzere yurdumuzun her yerinden şarbon salgını haberleri geliyor. Son olarak Trakya’da bazı şehirler karantina altına alınacak diye sosyal medyada okuyoruz. Türk bürokrasisindeki “Saklama” hastalığı nedeniyle her şeyin gizli kaldığını sanan AKP hükümeti yüzünden Avrupa’dan gelen turist sayısında azalma yaşanacağından endişe ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim