Almanya’nın çok satan dergilerinden Spiegel’de yer alan bir haberde, Ekim ayından beri hükümeti kuramayan Berlin yönetimi daha önce söz kesilen tankların modernizasyonuyla ilgili kararı dondurduğunu iddia etti.

İddiaya göre Alman Başbakanı Angela Merkel ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in bugün bir araya gelerek konuyu görüştüğü belirtildi. Tankların modernizasyon ve tank satışı konusunda Merkel ve Gabriel’in yeni hükümetin kurulmasını bekleme kararı aldığı iddiası ortaya atıldı.

Alman haber dergisi Der Spiegel, web sitesinden haberi böyle duyurdu.

ANLAŞMAYA ONAY VERİLMİŞTİ
Almanya ve Türkiye arasında tankların modernizasyonu ile ilgili anlaşma yapılmış fakat geçtiğimiz yıl Ankara-Berlin hattında yaşanan gerilim dolayısıyla bu karar Almanya’dan onay alamamıştı. Dünya’nın 3. silah ihracatçısı olan Almanya’da silah satışı tartışmaları sık sık gündeme geliyordu.

Der Spiegel, askeri ekipmanların gönderilmesine ilişkin kararın Almanya'daki yeni hükümet tarafından alınacağını savundu. Habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, askeri ekipman göndermeyeceklerinin açık olduğunu ifade etti. 

Bu iddianın ardından Bakan Çavuşoğlu, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim