Wuppertal kentindeki Johannes Rau Lisesi yönetimi tarafından öğretmenlere gönderilen ve sosyal medya üzerinden kamuoyuna sızan yazıda, son dönemde Müslüman öğrencilerin okulda herkesin görebileceği şekilde tuvaletlerde abdest aldıkları ve seccadeleri yine herkesin görebileceği bir noktaya sererek namaz kıldıklarının gözlemlendiğine dikkat çekilerek, öğretmenlerin buna izin vermemeleri isteniyor.

Aleni bir şekilde ibadet etmeye izin verilemeyeceği belirtilen yazıda, öğretmenlerin bu şekilde namaz kılan öğrencileri uyararak, isimlerini okul yönetimine bildirmeleri talep ediliyor. Basına yansıyan haberlere göre, yazı okul yönetimi tarafından öğretmenlere16 Şubat tarihinde gönderildi.

Olayın basına yansıması üzerine okul yönetimi açıklama yapmazken, okul idaresinin bağlı olduğu Düsseldorf Valiliği olayın doğruluğunu kabul ederek, okul yönetimine destek verdi. Konuya ilişkin basına açıklama yapan Düsseldorf Valiliği Sözcüsü Dagmar Gross, kışkırtıcı bir şekilde namaz kılınmasına yasak getirilmesinin okuldaki huzuru korumayı amaçladığını söyledi. Gross, yönetiminin okul binasından sorumlu olduğunu belirterek, okulda huzurun sağlanması amacıyla din özgürlüğüne kısıtlama getirebileceğini savundu.

Öğrencilerin isimlerinin bildirilmesinin ise onlarla görüşerek, ibadet için özel bir oda konusunu görüşmek olduğu iddia edildi. Düsseldorf Valiliği bölgesinde bu şekilde bir sorunun başka bir okulda yaşanmadığı bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak: dha