Bahçeli’nin “evet” çalışmalarına karşı, Ülkücülerin başkanlık sistemine tepkileri artarak devam ediyor. Avrupa’da yaşayan Ülkücülerin temsilcileri Almanya’da Duisburg’da biraraya gelerek referandumda nasıl bir yöntem izleyeceklerini kararlaştırdı.

Süreci, referandumdan ziyade “var olma-yok olma mücadelesi” olarak tanımlayan Avrupalı Ülkücüler, referandumda “hayır” diyeceklerini açıkladılar.

Kararını basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Ülkücüler, sandıklardan “hayır” çıkması için aktif bir şekilde çalışacaklarını ve vatandaşları uyaracaklarını belirttiler.

İşte Avrupalı Ülkücülerin açıklamalarından öne çıkanlar:

ORTAK KARARIMIZ “HAYIR” OLACAK

Nisan ayında ülkemizde yapılacak olan Anayasa referandumu için net tavrımızı ortaya koymak için Avrupa Ülkücüleri istişare heyetinin ikinci toplantısını Avrupa’nın bir çok ülkesinden katılan Federasyon, Bölge, Dernek Başkanlığı yapmış ,Yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuş Ülküdaşlarımızın katılımıyla Duisburg Merkez Ülkü Ocağı’nda gerçekleştirdik.

Yapılan toplantıya Ülküdaşlarımızın bilgi ve sunumlarıyla Türkiye Cumhuriyeti yönetiminin tek adam rejimiyle yönetilemeyeceği ve bu konuda tavrımızın ‘‘HAYIR” oyu kullanarak ortaya konulacağı ortak kararla belirlenmiştir.

Mücadelemiz Ülkücü edep ve adaba, Başbuğumuz‘dan öğrendiğimiz kararlılıkla devam edecektir. Bu kararlılık her zaman olduğu gibi hukuk kuralları çerçevesinde olacaktır. Avrupa Ülkücüleri (İstişare heyeti) Hak, Hukuk, ve eşitliğin ülke insanlarının vazgeçilmezleri olduğu inancını taşımaktadır. Bu ortak noktalar her insan için gereklidir.

VAR OLUŞ-YOK OLUŞ MÜCADELESİDİR

Vereceğimiz bu mücadele bir ‘‘Eveti-Hayır‘” yarışması değil, ‘‘Var oluş, Yok oluş‘‘ mücadelesidir. Bu referandumla birlikte ülkenin çimentosu olan ülkücüler ‘‘Evetçi, Hayırcı‘‘ olarak ikiye bölünmek istenmekte, ülkenin son kalesi olan Ülkücü Hareket pasifize edilmek istenmektedir. Biz Avrupa Ülkücüleri olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Dün aynı davaya inandığımız hiçbir arkadaşımızla ters düşmeden neden “Hayır” dediğimizi anlatacağız.

BAŞBUĞUMUZDAN ALDIĞIMIZ EMİR DOĞRULTUSUNDA

Federasyon veya başka bir kuruma alternatif değiliz Burada toplanan herkes Türk Federasyon bağlı derneklerde ve bölge teşkilatlarında görev yapmış ülküdaşlarımızdır. Amacımız sadece Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten aldığımız emir doğrultusunda hakkın ve hakikatin yanında olmak ve ülkücüleri bilgilendirmek, ülkemizin koltuk hesapları yapan yöneticiler tarafından kaosa sürüklenmesini önlemektir.

Ülkemizde yapılacak referandumun demokratik eşitlik ilkesinde baskı ve diktatörlüğe yol açmayacak şekilde neticelenmesi dilek ve temennimizdir. Ülküdaşlarımız bulundukları ülke, bölge ve merkezlerde gerekli çalışma guruplarını oluşturularak aile ve salon toplantılarıyla meseleyi anlatma kararı alınmıştır.

Editör: TE Bilişim