Aydal: İsrail, Suriye'de Dürzileri kullanarak yeni bir plan uygulamaya çalışıyor

Aydal: İsrail, Suriye'de Dürzileri kullanarak yeni bir plan uygulamaya çalışıyor
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, İsrail'in Suriye'de Dürzileri kullanarak bölgeyi Araplardan arındırmayı ve 'cebel el dürzi' devletini kurmayı hedeflediğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, İsrail'in Suriye'nin güneyinde Dürziler üzerinden yeni bir planı devreye soktuğunu açıkladı. Aydal, 2024 yılında sonlanan Suriye iç savaşının İsrail'in Şam sınırlarına kadar yaklaşmasını sağladığını ve işgal ettikleri toprakları genişlettiğini belirtti. İsrail'in, Süveyda bölgesinde Dürzileri kullanarak bölgeyi Araplardan arındırmak istediğini ve İsrail'e bağlı kukla bir 'cebel el dürzi' devletinin kurulmasının sürpriz olmayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Aydal, son günlerde Suriye'nin güneyindeki Süveyda bölgesinde yaşanan çatışmalarda İsrail'in Dürzilerin yanında yer alarak Arap kabilelerin bulunduğu alanları bombaladığını söyledi. Dürzilerin siyasi olarak farklı ülkelerin etkisinde farklı gruplara ayrıldığını da hatırlattı. Aydal, İsrail'in içme suyunun yüzde 15'ini karşılayan Golan Tepeleri'ni 1967 savaşından sonra işgal ettiğini ve 1981 yılında tek taraflı olarak ülkesine kattığını, bunun uluslararası tanınmayan bir karar olduğunu ve işgal altındaki Suriye toprakları olarak tanımlandığını vurguladı.

İsrail'in Süveyda'da başarılı olması durumunda bir sonraki hedefinin Dera bölgesi olacağını ve işgal bölgelerini birleştirerek Büyük İsrail Projesi'ne yaklaşacağını belirten Prof. Dr. Aydal, Türkiye'nin mevcut Suriye hükümetini yalnız bırakmaması ve muhtemel gelişmeler hakkında danışmanlık yapması gerektiğini kaydetti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.