Konuyla ilgili olarak online bir toplantı yapan Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Azerbaycan kültür ve medeniyetinin dünya genelinde tanıtımına katkı sağladığı için ödüle layık görülen isimleri açıkladı. Azerbaycan diasporasının faal olduğu 51 ülkeden toplam 273 kişinin ödül aldığı belirtilen açıklamada, Türkiye’den İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy’un da ödüle layık görüldüğü belirtildi. Türksoy’un yanısıra TASAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, gazeteci Sevil Nuriyeva, Türkiye-Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar, İstanbul Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu da ödüle layık görülenler arasında yeraldı.

TÜRKSOY: YAŞASIN TÜRKİYE - AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ

Son 30 yıldır Türk Dünyası eksenli çalışmalarıyla bilinen ve Türk Dünyası Gönül Elçisi olarak tanınan Seyfullah Türksoy, böyle önemli bir ödüle layık görüldüğü için onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi : “Azerbaycan sevdalısı bir insan olarak, bizler hiçbir karşılık beklemeden 30 yıldır bu çalışmaları gönüllü yapıyoruz. Can Azerbaycan’ın sevincinde de kederinde de hep yanında oldum. Azerbaycan devleti bu çalışmalarımızı kıymetlendirerek bizi ödüle layık görmüş. Azerbaycan Cumhurbaşkanı muhterem İlham Aliyev cenablarına, Diaspora Bakanı Sayın Fuad Muradov’a, Azerbaycan devletine çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü Karabağ’ı düşman işgalinden azad eden şanlı Azerbaycan Ordusuna, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize ithaf ediyorum. Yaşasın Türkiye - Azerbaycan kardeşliği”

Madalya ve teşekkür belgelerinin, pandemi sebebiyle daha sonra, ilgili ülkelerdeki Azerbaycan Büyükelçileri tarafından sahiplerine takdim edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim