Azerbaycan'daki Yeni Müsavat Gazetesi'nin köşe yazarı Jale Mutallimova, Ermenistan'ın farklı ülkelerden paralı askerleri ve teröristleri bölgeye toplayarak bunları Azerbaycan'a karşı kullandığını belirtti. 
Mutallimova, Karabağ dışında ikinci bir savaş bölgesi yaratılarak Azerbaycan'ın Suriye ve Irak'a dönüştürülmek istendiğini ifade etti.Azerbaycan'ın milliyetçi çizgisi ile bilinen Yeni Müsavat Gazetesi'nin bugünkü sayısında Azerbaycan üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken bir yazı yayımlandı.Jale Mutallimova'nın kaleme aldığı, "ASALA, PKK, Wagner ve Ozanyan taburu… Dünyanın terörist gruplarını ve çetelerini neden Dağlık Karabağ'a götürüyorlar?" başlıklı yazıda, Ermenistan'ın farklı ülkelerden paralı asker ve teröristleri Dağlık Karabağ'a topladığına işaret edildi.Mutallimova yazısında,  Azerbaycan'ı da Suriye veya Irak'a çevirmek istiyorlar. Ya da 'barışı koruma görevlileriyle' işgal edip ve kontrolü ele almaya çalışıyorlar." dedi. Azerbaycan'ın bağımsız kalmakta ısrar etmesi durumunda, ülkenin tüm dünyadan toplanmış paralı askerler ve terörist grupları tarafından ciddi bir savaş tehdidiyle savaş alanına dönüştürülmekle tehdit edildiğini ifaden Mutallimova, "Hedef belli ve aynı, Türkiye'yi oyundan çıkarmak, Azerbaycan'ı izole etmek. Teröristler ve paralı askerlerle bir çatışma düzenlemek." ifadelerini kullandı.  
Hedeflenenler arasında, Tovuz operasyonlarının kesintiye uğratılmaması, Azerbaycan için Dağlık Karabağ dışında ikinci bir savaş bölgesi yaratılması ve uluslararası "barış güçlerini" bölgeye çekmek için bir temel oluşturmanın da belirtildiği yazı, "Kısacası, Azerbaycan çok hızlı bir şekilde Irak'a veya Suriye'ye sürükleniyor. Bu dediklerimizin olup olmayacağı ise tamamen bize bağlı" cümlesi ile son buldu.


İşte o yazı;

Avrupa'dan ve Batı'dan ASALA, Türkiye'den PKK, Rusya'dan Wagner militanlarını, İran üzerinden Suriye'de savaşan Ermeni taburuna vehabi diyerek onları Dağlık Karabağ'a götürüyorlar. Bu olanlarda bir olasılık, hala bir bilgi savaşının olmasıdır. Yani taraflar Kafkasya ve Sovyet sonrası ülkeler için sözde bir savaş veriyor.Aynı zamanda bölgede tatmin edici bir bölünme olmayacağı takdirde nelerin olabileceği medyada servis ediliyor. Uluslararası ve yerel kamuoyu da dahil olmak üzere birbirlerine olası siyasi manzaranın bir portresini sunmaya çalışıyorlar.Kamuoyunun belirleyici bir güç olmadığı doğru, ancak kararları etkileme olasılığını göz ardı etmemiz mümkün değil. Kafkasya'nın kralı ve Sovyet sonrası en zengin ülkelerden biri olan Azerbaycan, bu büyük savaşın tam ortasında ve ana hedefidir.Görünen şu ki, Azerbaycan'ı da Suriye veya Irak'a çevirmek istiyorlar. Ya da "barışı koruma görevlileriyle" işgal edip ve kontrolü ele almaya çalışıyorlar.Her iki seçenek de işe yaramaz ve Azerbaycan bağımsız kalmakta ısrar ederse, ülke tüm dünyadan toplanmış paralı askerler ve terörist grupları tarafından ciddi bir savaş tehdidiyle savaş alanına dönüştürülmekle tehdit ediliyor.Kısacası, bu sefer tehdit daha büyük ve öncekilerden daha ısrarlıdır.

Editör: TE Bilişim