Özbekistan’da, etkili olan yağışlar sonrasında Sırderya vilayetinde bir barajın duvarının bir kısmının çökmesi sonucu yüzlerce ev su altında kaldı. Bölgeden 80 bin kişi ise tahliye edildi. Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı   Sırderya vilayetindeki Sardoba Barajın duvarının  şiddetli yağışlar nedeniyle  kısmen çöktüğünü açıkladı.   Çökme sonrasında  binlerce ev su altında kalırken 80 bin dolayında kişi ise tahliye edildi. Can kaybının olmadığı felakette yaralanan 56 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda hayvanın telef olduğu felaketteki maddi hasar ise milyon dolarla ifade ediliyor.  Baraj duvarının çökmesi sonucu  Özbekistan’ın yanı sıra Kazakistan’da da bazı köylerini de  su bastı. Felakette tek teselli can kaybının olmaması.
Bu arada Özbekistan  Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev felaket bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerde bilgi aldı. 
2017 yılında inşası tamamlanan  ve  930 milyon metreküp su kapasitesine sahip baraj suyu   Sırderya ve Cizzak vilayetlerindeki tarım arazilerinin sulanmasında kullanılıyordu.

Editör: TE Bilişim