Meclis Genel Kurulu oturumunda kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tüm siyasi parti gruplarına, Mısır’daki idam cezalarına karşı, Meclis’in ortak bir bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi’nin çağrısına, Hürriyet’in haberine göre yalnızca MHP olumlu yanıt verdi. AKP kanadından ise öneriye yanıt gelmedi. Hamzaçebi, “Ben çağrıyı yaptım. AKP grubu destek vermedi. Ben destek vermemelerini, olumsuz yanıt olarak algılıyorum” dedi.

Mısır’da yaşananlar konusunda TMBB’nin ortak duruş göstermesi için tüm parti gruplarına çağrıda bulunduğunu ifade eden Hamzaçebi şunları söyledi:

“İdam cezalarının yanlışlığı konusunda TBMM’nin hassasiyetini Mısır parlamentosuna iletelim çağrısında bulundum. Müşterek bir bildiri yayınlanmasını önerdim. AK Parti’den hiçbir yanıt gelmedi. MHP, aramızda yaptığımız konuşmalarda, bu öneriye destek vereceğini bildirdi. Hatta MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptığı konuşmada da konuya olumlu yaklaştıklarını söyledi. Ancak AK Parti’den destek göremedim. Destek vermemelerini de ben, çağrıma olumsuz yanıt verdikleri olarak algılıyorum. Ortak bildiri çağrımıza destek vermiyorlar diye algılıyorum.”

Hamzaçebi olayı Twitter hesabından da paylaştı.

Editör: TE Bilişim