Berlin'de GEW Berlin işçi sendikasının organize ettiği gösteri bisiklet turuna yüzlerce insan katıldı ve bunların içinde Aziz Nesin İlkokulunun eğitmeni  ve başarılı futbol antrenörü Hasan Çil’de katıldı.

Saat 11'de başlayan bisiklet turu pandemi kurallarına uyarak mesafeli ve maske takarak Ahornstr'de başlayarak polis eskortu eşliğinde Kurfürstenstr, Hardenbergstr.,Ernst Reuter Platz, Straße der 17. Juli üzeri Großer Stern, Hofjägeralle, Klingelhöferstr., Lützowufer, Schöneberger Ufer, Tempelhofer Ufer, Mehringdamm, Columbiadamm ve Tempelhofer Feld’de son buldu.

Gösteriye büyük ve küçük çocuklarda eşlik ettiler.

Hasan Çil yaptığı açıklamada “Bu gösterinin amacı şu an bütün dünyada insanların yaşamını etkileyen  bütün öğretmenlerin ve eğitmenlerin isteği işyerlerinin özelleştirilmemesi ve herkesin bir elden, aynı, sağlıklı koşullarda ve toplu iş sözleşmesine bağlı olarak hak ettiği maaşı alabilmesi. 

Bütün öğretmenlerin ve eğitmenlerin isteği verdikleri emeğe saygı gösterilmesi, sağlıklı koşullarda çalışabilmeleri ve ufukta değil en yakın zamanda hak ettikleri maaşı alabilmeleri.” ifadelerini kullandı.

Çil “Böyle etkinliklere  1 Mayıs günü İşçi ve Emekçi Bayramı olan gün daha fazla insanların katılmasını beklerdim. Senede bir de olsa işçilerin ve emekçilerin bayramı olduğunu unutmamamız lazım. Dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Buradan herkesin 1 Mayıs bayramını kutlarım” dedi.


 

Editör: TE Bilişim