Hindistan polisinin Haydarabad kentinde geçen hafta bir veteriner kadına tecavüz edip sonra yakarak öldürmekle suçlanan dört erkeği tatbikat sırasında ateş açarak öldürmesi, bir yandan sevinç gösterilerine yol açarken diğer yandan insan hakları örgütleri tarafından sorgulandı.

Karakolda gözaltında tutulan tecavüz ve cinayet zanlıları, Cuma sabahın erken saatlerinde cinayeti nasıl işlediklerini göstermeleri için polis tarafından olay yerine tatbikata götürülmüştü.

BBC'ye konuşan emniyet yetkilileri, zanlıların orada polislerin silahlarını alıp kaçmaya teşebbüs ettiklerini, polisin bunun üzerine ateş açtığını söyledi. Olayda iki polisin de yaralandığı açıklandı.

Tecavüze uğrayıp sonra öldürülen 27 yaşındaki kadının yakılmış cesedinin geçen hafta Perşembe günü bulunması, ülke genelinde, polisi de hedef alan öfkeli protesto gösterilerine yol açmıştı.

Bu sabah zanlıların vurulmasından sonra BBC'ye konuşan öldürülen kadının annesi, "Adalet yerini buldu. Kızımın ruhu şimdi huzur buldu. Adalet umudum yoktu. Hiç bir kadın benim kızımın başına gelenlerle karşılaşmamalı" dedi.

Editör: TE Bilişim