Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Gaggenau kentinde bu akşam yapılması öngörülen ve konuşmacı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılacağı duyurulan toplantı için verilen izin geri çekildi.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, iptale gerekçe olarak yoğun talep ihtimali üzerine salonun ve park yerlerinin yetersizliği gösterildi.


ZEYBEKÇİ'YE DE SALON VERİLMEDİ

Almanya'nın Köln kentinde, 5 Mart Pazar günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılacağı bildirilen toplantı için salon verilmedi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD, Porz Semti'nde belediyeye ait salonda saat 18.30'da Bakan Zeybekçi'nin rejimi değiştiren başkanlık sistemini anlatacağı bir toplantının yapılacağını duyurmuştu.
Ancak Porz Belediyesi, söz konusu etkinlik için salonun verilmediğini bildirdi. Porz Belediye Başkanı Henk van Benthem (CDU), Bakan Nihat Zeybekçi'nin katılacağı toplantı için salon verilmediğini doğrularken nedenini açıklamadı. 

Van Benthem kısa açıklamasında sadece, "Bir çalışanımız salonda kimin konuşmacı olduğunu öğrendikten sonra Vatandaşlık Dairesi Müdürü'nü bilgilendirdi" dedi.

Editör: TE Bilişim