Brüksel Havalimanı'nda art arda 2 patlama yaşandı. Patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasının içinde oldu. Son dakika haberlerine göre, meydana gelen patlamalar bir terör saldırısı.

Patlamanın ardında havalimanı boşaltıldı. Rus Sputnik yayın kuruluşunun Belçika medyasına dayandırdığı habere göre; patlamada 11 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, terminal binasından dumanların yükseldiğini bildiriyor.

 

Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yanında gerçekleştiği bildirildi. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı.

Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı. Buradaki fikir, patlamanın bir çeşit terör saldırısı olduğunu yönünde. Ama havalimanındaki hiçbir yetkili tarafından doğrulanmadı" dedi.

 

 

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Brüksel Havalimanı'ndaki uçuşların durdurulduğu ve havalimanına giden tüm yolların kapatıldığı bildirildi. Brüksel seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı Liege'e yönlendirildi.

PATLAMA ÖNCESİ SİLAH SESLERİ İDDİASI

Belçika haber ajansları, patlamalardan önce silah sesleri duyulduğunu bildirdi.Anadolu Ajansı'nın Belçika muhabiri yaşanan patlamayı,"Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.

 

Brüksel Havalimanı'ndaki patlama, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın şüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Editör: TE Bilişim