Korona virüs salgını nedeniyle en çok etkilenen ülkelerin başında Brezilya geliyor.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun 'küçük bir grip' olarak tanımlamasına karşın ülkede 375 bine yakın kişi Covid-19'a yakalandı, 23 bin 473 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu ülkede kan donduran kareleri ise AP servis etti.

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'daki Salgado Filho Belediye Hastanesi'nde çekilen görüntülerde tedavi görenlerin arasında hayatını kaybedenlerin araya yalnızca bir perde çekilerek tutulduğu görülüyor.

Hastanedeki morg kapasitesinin dolması nedeniyle cesetlerin bir süre daha odada bekletildiği belirtiliyor.

Bolsonaro ise artan sayılara karşın COVID-19'u 'basit bir grip' olarak tanımlarken önlemleri de her geçen gün daha da gevşetiyor.

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, korona virüs (Covid-19) kapsamında düzenlenen parlamento oturumu sırasında öksürmeye başladı. Parlamentoda bulunan muhalifler ise “Maske tak” diyerek tepki gösterdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan İtalya’da, Başbakan Guiseppe Conte, virüs krizi kapsamında düzenlenen parlamento oturumunda konuşma yaptı.

Conte’nin konuşması sırasında öksürmeye başladığı görüldü. Parlamentoda bulunan muhalifler ise “Maske tak” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine konuşmasını kesen Conte, kürsüde bulunan bardaktan su içerek konuşmasına devam etmeye çalıştı ancak yine öksürmeye başladı.

Conte, “Konuşmamın sonuna geçiyorum. Boğazımda bir problem var” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Başbakan Conte’nin öksürük krizi, İtalyan basınında geniş yer buldu.

Tüm dünyada manşetlere taşınan olay Rusya'da yaşanmıştı. Tula kentindeki bir hastanede, şeffaf koruyucu kıyafetin içine sadece iç çamaşırı giyen hemşire olay yaratmıştı. Gelen son dakika haberine göre hemşirenin kimliği belli oldu.

Rusya’nın Tula kentinde bir hemşirenin, iç çamaşırı ve şeffaf koruyucu kıyafet giyerek hastaları tedavi etmesi olay yaratmış ve tüm dünyada manşetlere taşınmıştı.

Özel koruyucu giysi giymeyerek hem hastaların hem de kendisinin sağlığını risk ettiği için, hemşire hakkında soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti.

Ülkede tepkilere neden olayın ardından, hastanede giyim kurallarına uyulmasının daha sıkı kontrol edileceği açıklanmıştı.

Hemşire kendini savunarak çok zor şartlar altında çalıştıklarını, özel giysiyle uzun süre sıcak hava şartlarında çalışmaktan bunaldığı bu şekilde hareket ettiğini söylemişti.

Özür diledşği ifade edilen hemşirenin ismi ise açıklanmamıştı. Tüm dünyada olay yaratan hemşirenin kimliği sonunda ortaya çıktı.

Özür diledşği ifade edilen hemşirenin ismi ise açıklanmamıştı. Tüm dünyada olay yaratan hemşirenin kimliği sonunda ortaya çıktı.

Tula Bölge Klinik Hastanesi'nde yaşanan olay sonrası, hastaların sağlık görevlilerin fotoğrafını çekmemesi için bir de kampanya başlatıldı.

Medikal eğitimini Ryazan Tıp Devlet Üniversitesi'nde tamamlayan Nadia, olay hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, genç hemşirenin mesai arkadaşlarından biri, "Biz galerinizdeki fotoğraflar değiliz, fotoğraflarımızı çekmekten vazgeçin" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Tula News'a konuşan bir vatandaş, Nadia'ya kızmanın yersiz olduğunu ve esas yapılması gerekenin, hastaneyi yeterince serin tutmayan hastane yönetimine kızmak olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim