The Guardian'da yer alan habere göre, görsel sanatçı Juliana Notari tarafından yapılan 'Diva' isimli vajina heykeli bir sanat parkında sunuldu. Eseriyle ilgili Facebook'tan açıklama yapan Notari, amacının doğa ve fallosentrik kültür arasındaki ilişkiyi sorgulamak olduğunu, ayrıca cinsiyet üzerine bir tartışma başlatmak istediğini söyledi.

Notari'nin Facebook paylaşımına pek çok Bolsonaro destekçisi olduğunu vurgulayan hesap tarafından tepki geldi. Tepkiler arasında "Hangi solcuları kandırıyorsun?" ifadeleri de yer aldı.

Öte yandan Notari'nin eserini toplumsal cinsiyet üzerine başlattığı tartışma nedeniyle övgüyle karşılayan çok sayıda kişi oldu.

Bolsonaro, 2019'da göreve başladığından bu yana pek çok sanatçıya ve sanat eserine hakaretlerde bulunmuştu.

Kürtaj karşıtı Bolsonaro, geçtiğimiz günlerde de Arjantin'de Senato'nun 12 saat süren oturumun ardından kürtaja izin veren yasayı kabul etmesinin ardından "Çocuklar artık anne karnından, devletin rızasıyla koparılmaya maruz bırakılıyor. Benim ülkemde, bu karar bana ve yönetimime bağlıysa kürtaj asla topraklarımızda onaylanmayacaktır." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim