Bulgaristan’ın Razgrad’a bağlı Yasenovets köyünde ikamet eden telefon dolandırıcısı dört şüpheli göz altına alındı. Şüphelilerin vergi kaçakçılığı ve para aklama suçlamasıyla göz altına alındığı bildirildi.

Dün sabah gerçekleştirilen polis operasyonu sırasında Yasenovet köyünde 3 ev Razgrad’ta da bir daire didik didik arandığı açıklandı.

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamada, aranan evin bir tanesininde duvarda asılı olan tablonun arkasına inşa edilen gizli bölmede 400 bin euro döviz ele geçirildiği vurgulandı. Polis operasyonunda ayrıca toplam 3 kilo ağırlığında altın bilezik ve kolyeler, 150 bin leva, elektronik eşya ele geçirildiği ve 3 adet lüks otomobile el konduğu ifade edildi. Operasyonlarda el konulan paranın yaklaşık 1 milyon leva değerinde olduğu belirtildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada baskın yapılan evlerin ve dairenin sahibi olan 41 yaşındaki sabıkalı şüpheli, birlikte yaşadığı 38 yaşındaki kadın, 22 yaşındaki oğlu ve 62 yaşında olan babası göz altına alındığı açıklandı.

Razgrad Bölge Savıcısı Tihomir Todorov yaptığı açıklamda, olay hakkında soruşturmanın 2 ay öncesi bizzat kendisine yöneltilen şikayet üzerine başladığını söyledi.

Ayrıca yasadışı yoldan elde edilen kazancın telefon dolandırıcılığından elde edildi açıklandı.
Olay hakkında soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Bulgaristan’da çok yaygın olan telefon dolandırıcıları genelde yaşlı kişileri farklı yöntemlerle dolandırmaktadır.

Editör: TE Bilişim