ABD Dışişleri Bakanlığı, tutuklamaları doğrularken, Washington D.C. Metro Polis Departmanı, tutuklanan kişilerin Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin adlı kişiler olduğunu açıkladı. New Jersey eyaletine bağlı Manchester kentinde ‘Care Construction’ adlı inşaat şirketi sahibi olan Eyüp Yıldırım ile Virginia’ya bağlı MvLean kentinde yaşayan Sinan Narin’in ‘ağır nitelikli saldırı’ suçlamalarıyla tutuklandıkları belirtildi. Yetkililer, Yıldırım ve Narin’in, Türk Büyükelçiliği önünde yaşanan kavga sırasında çekilen video kayıtlarının incelenmesinin ardından tutuklandıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayında ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin ardından yaşanan kavgada Erdoğan’ın korumaları ve destekçileri ile ellerinde PKK ve PYD bayrağı taşıyan protestocular birbirlerine girmişti.

Erdoğan’ın kavgayı büyükelçilik önündeki makam aracından izlediği olaylara yönelik olarak Amerikan polisi tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Erdoğan’ın korumalarından Servet Erkan ve İsmail Dalkıran hakkında da tutuklama kararı olduğu öne sürüldü. Washington polisi, kavgaya karıştıkları video görüntülerinden saptanan 42 kişiden 34’ünün kimliklerinin belirlendiğini, bunlardan 12’sinin Erdoğan’ın korumalarından olduğunu açıkladı. Polis yetkilileri, 12 kişiden 7’sine karşı ağır nitelikli saldırı, 5’ine karşı da hafif ceza davası açılacağını, bu kişilere yöneltilen suçlamaların bugün düzenlenecek bir basın toplantısı ile duyurulacağını bildirdi.

Kaynak: dha