ABD Başkanı Donald Trump’ın twitter duyurduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı ofisi iki lider arasında Suriye, Soçi zirvesi ve ikili ilişkiler konusunda fikir alışverişi olduğunu belirtti.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

ABD Başkanı Trump kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine yönelik tweet atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında beklenen telefon görüşmesinin gerçekleştiği açıklandı.

SOÇİ ZİRVESİ VE SURİYE KRİZİ KONUŞULDU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Söz konusu görüşmede ikili ilişkiler, Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, telefonda görüştü. Ankara'dan yapılan ilk açıklamada, liderlerin Soçi zirvesi ve Suriye krizini ele aldığı duyuruldu. Liderler ayrıca ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları da konuştu.

Erdoğan sosyal medya hesabından görüşme anına dair fotoğraf paylaştı. Görüşmede masanın etrafında Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da yer aldığı görüldü.

YPG'YE SİLAH VERİLMEYECEK SÖZÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Bizim Amerika'yla ilişkilerimizi olmusuz anlamda en çok etkileyen mesele ise ABD'nin YPG'ye vermiş olduğu silahlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu rahatsızlığını sayın Trump'a iletmiştir. Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdiğini bundan sonra YPG'ye tsilah verilmeyeceğini, bu saçmalığın biteceğini söyledi" dedi.

TRUMP TWITTER’DAN DUYURMUŞTU

Twitter mesajıyla telefon konuşmasını duyuran Trump, Türkiye lideri Erdoğan'la Ortadoğu'yu barışını ele alacaklarını söylemişti.

Trump, "Ortadoğu'da başıma kalan bu kargaşayı çözmek üzere (ABD saatiyle) bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Bu işi çözeceğim ama en başında hayatlar ve dolarlar (6 trilyon) kaybetmemiz hataydı" diye yazmıştı.

Editör: TE Bilişim