Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında paralel örgüt mücadelesi tüm hızı ile sürerken Kırgızistan'ın örgütün merkezine ev sahipliği iddiası Kırgız yönetimini rahatsız eymişti! Bir ülkeye yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biri olmayan bir şeyle itham etmek diyen Kırgızlı yetkililer bize bu cemaati Türkiye ve Türk yetkililer refere etti geçenlerde bunu cumhurbaşkanı Erdoğan da açıkladı.Biz şirket yönetmiyoruz burası bağımsız bir ülke kanun ve nizamları hukuku olan bir ülke!

kırgızistan vefa center ile ilgili görsel sonucu

Cemaat dediğiniz yapı Başladıkları günden bugüne bir tek suç işlemeyen insanlardır. Bizim terörist muamelesi yapmamız emrivaki istendi,açıklamalar bizi rahatsız etti tabiki bizim en önem verdiğimiz şey soydaşlık ve Türk milleti ile kardeşliğimizdir.Biz şu kanunu değiştirin nasıl diyemez isek bağımsız bir ülkeye bunu dikte edemezsiniz! Kıbrıs Türk Cumhuriyetine bile bu tavırla yanaşamazsınız kaldıki herşey ile Türkiye ye bağlı henüz dünyaca tanınmayan bir topluluk iken örneği ile açıklamasını sürdürdü.

 

Bizim ülkemizde suç işleyen bağımsız yargı önünde hesap verir,suç işlemeyenler ise bizim konuğumuzdur insanhakları beyannamesine imza atan bir ülke olarak aktimize sadık kalırız biz Sn.Erdoğanı seviyoruz önemli bir kırgız dostudur bu dostluğu kimse bozamayacaktır dedi.Ayrıca iddia edildiği gibi örgüt merkezi şeklinde açıklamalar yaptığımız araştırmaları asla doğrulamıyor tam aksine azalarak faaliyetler yerel kaynaklara devredildiğini görüyoruz açıklamasını Zaman gazetesinin kapatılması ve en önemli iş merkezinin satılmasıda doğrular nitelik taşıyor.habererk/Bişkek

Editör: TE Bilişim