ABD'nin en büyük Türk kültür merkezlerinden biri siyaset, sanat ve iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla dün Chicago’da açıldı.

Chicago Türk-Amerikan Derneği’nin (TASC) çatısı altında kurulan kültür merkezi, çok kültürlülüğü destekleyerek, Amerikan ve Türk toplumunu yakınlaştırmayı amaçlıyor.

Kültür merkezinin açılışında konuşan, Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız, derneğin ve yeni binanın iki ülke için çok büyük hizmetleri olacağını söyledi. Yıldız, binanın Chicago gibi Amerika’nın en etkin ve kültürlü şehrinde bulunmasının ise çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Açılışa katılan İllinois Milletvekili Jan Schakowsky ise bu büyüklükte bir kültür merkezinin açılışında bulunmaktan dolayı çok etkilendiğini dile getirdi. Schakowsky, temsil ettiği bölgede pek çok farklı kültürden insanın yaşadığını ve Türk toplumunun da bunun önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Amerika’nın 11 eyaletinde şubesi bulunan TASC Kültür Merkezi’nin açılışına katılan isimler arasında, İllinois Hazine Bakanı Dan Rutherford, Chicago Senfoni Orkestra'sı Genel Müdürü Deborah Rutter, Chicago Rum Ortodoks Metropolis Piskoposu Demetrios, AK Parti (AKP) Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AKP Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ve AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema bulunuyor.

CİHAN

Editör: TE Bilişim