Şengnan adını verdikleri 30 yaş üstü damat adayları eş bulmak için adeta yarışıyorlar. Çin’de Şubat ayı başlaması ile yeni yıl şenlikleri yapılmaya başladığında evlenmek isteyen erkekler buralara akın ediyorlar. Onun haricinde internet üzerinden çöpçatan sitelerine ve we chat gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını deli gibi kullanıyorlar.

Bir kaç örnek ile sizlere Çinli erkeklerin evlenmek için neler yaptıklarından bahsedelim.

İlki bilgisayar programcısı kız arkadaşına 99 Apple iphone cep telefonu almasına rağmen evlilik teklifine olumsuz yanıt olması sonrası hüsrana uğramıştı ve sosyal medyanın gündeminden düşmedi.

Diğeri ise 2015 yılında Çinli bir işadamı bir evlilik sitesine 1 milyon usd ödeme yapmasına rağmen eş bulamamış ve dava açmıştı.

Evlenmek isteyen erkekler birleşerek, eğlence yerleri kiralayıp gelen kızlara teklifler yapmaya çalışıyor.

Kimileri ise kendilerine imagemaker arıyor ve kıyafetten tutun saçlara kadar değiştiriyorlar. Hatta bazıları kızlarla karşılıklı buluşmak için Çin’de sektör haline gelen kız arkadaş kiralama servisi kullanıyorlar.

Çin’de 30’un yaşı üstündeki erkekler evlenmek için kız bulamıyor!

Kaynana her yerde Kaynana 

Fakat en kötüsü ise fakir gençler. Fakir her yerde fakir nede olsa. Onların durumu daha beter. Evlenecekleri kadına maddi güvence vermek zorunda kalan fakir erkekler, gelin adaylarının anneleri ile başı dertte.

Kaynanalar damat adayından kesinlikle ev istiyor kızı için. Eğer ev yoksa kız da yok diyorlar. Bu yüzden ev fiyatları tavan yapmış durumda. Evlenecek erkek bu yüzden hayallerini geciktiriyor ve ev sahibi olduğunda da evlenmek istediğinde genç kızlara yöneliyor. Şu an Çin’de erkek ile kadın arasındaki yaş farkları 10 ile 20 arasında değişiyor.

Gelin adaylarının anneleri ise kızlarının 30 yaşına gelmeden evlendirmenin peşinde. Hatta bunun birde ortak pazarı var. Çin’in en büyük evlendirme pazar Şanghay’da. Buraya gelen gelin anneleri, erkeklerin mali durumuna göre notlarını alıp, irtibata geçip, kızlarını bir an önce görücü usulü olsa dahi evlendirmenin peşindeler.

Çin’de Evlenme Pazarları

Çin’de Kız Sayısı neden bu kadar az?

Çin’de tek çocuk uygulaması yakın zamanda kalktı. Kural 2 çocuk olarak değiştirildi. Fakat bunun olumlu etkisi anca 30 yıl sonra görülmesi öngörülüyor.

İlgili Link: Çin’de tek çocuk kuralı kalktı doğumlarda patlama oldu!

Fakat 15 sene sonrasına kadar Çin’deki Erkeklerin yüzde 25’i 30 yaş üstü ve bekar olacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim