Çin'de şiddetli yağışlar: 38 ölü
Çin'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e ulaştı. Pekin'de yaşanan sel felaketi sonucu Miyun bölgesinde 28, Yançıng bölgesinde 2 kişi hayatını kaybetti. Komşu Hebei eyaletinde ise selden etkilenen bölgelerde 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Yoğun yağışlar nedeniyle Pekin ve Hebei'de kara yollarında hasarlar oluştu, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini ve şu ana kadar 80 binden fazla kişinin tahliye edildiğini açıkladı.
Sel felaketi nedeniyle Pekin ve Hebei'de hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer, bölgede yağışların devam etmesi nedeniyle sel riskinin hala yüksek olduğunu ve vatandaşları uyarıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.