CNN’in bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberde, Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğü ve cesedin parçalara ayrıldığı ileri sürüldü.

AP, 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Üst düzey Türk yetkiliye dayandırılan haberde, polisin konsolosluk binasında yaptığı aramada Suudi gazetecinin binada öldürüldüğüne dair 'kesin kanıt' bulduğu ifade edildi.

Açıklama yapma yetkisi olmadığı için adının verilmesini istemeyen Türk kaynak, nasıl bir kanıta ulaşıldığına dair detay vermedi.

Daha önce de Türk yetkililer uluslararası ajanslarla medya organlarına konsoloslukta Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü, cesedinin parçalanıp dışarı çıkarıldığına dair açıklamalar yapmıştı.

KONSOLOS ÜLKESİNE DÖNDÜ

CNN Türk Muhabiri Sena Alkan'ın haberine göre; Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi, bugün saat 17:00 uçağıyla ülkesine döndü.

Dışişleri kaynakları, Suudi Başkonsolos ile ilgili Türkiye tarafından alınmış bir karar olmadığını belirtiyor. Başkonsolosun, Suudi makamlarla istişare amacıyla çağırılmış olabileceği de iddia ediliyor.

ABD: CİNAYET PLANLIYDI

ABD Kongresinde büyük tartışmalara neden olan kayıp gazeteci Kaşıkçı için bir tepki de Cumhuriyetçi Senatör Graham’dan geldi. Graham üzerinde cinayet şüphesi bulunana Kaşıkçı soruşturması için kesin cinayet açıklaması yaptı ve bu cinayeti Veliaht Prens Selman’ın planladığını belirtti.

“KULLANILMIŞ HİSSEDİYORUM”

Graham, Suudi Arabsitan’da Muhammed Bin Selman’ın bilmediği hiçbir şey olamaz, ben onların Senato’daki en büyük savunucularındandım. Bu adam (Prens Selman) Kaşıkçı’yı Türkiye’deki konsoloslukta öldürdü ve benden görmezden gelmemi bekliyor. Kendimi kullanılmış hissediyorum” açıklamasını yaptı.

Graham ayrıca “Prens Selman zehirli bir kişi ve asla dünya çapında bir lider olamaz” dedi. 

POLİS KONSOLOSLUKTA

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı soruşturmasında yoğun cinayet şüphesi nedeniyle gerçekleştirilen aramalarda Başkonsolosluk binasının ardından Başkonsolosun kaldığı konutta devam ediyor. Türk polisi arma öncesi konut etrafında yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı.

"CESET PARÇALARA AYRILDI" İDDİASI

CNN’in Türk yetkililere dayandırdığı haberinde yer alan iddilara göre, Cemal Kaşıkçı Suudi konsolosluğunda öldürüldükten sonra konsolosluk içinde parçalara ayrıldı.

Kaynak: iha