Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında, “Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu İskeçe Türk Birliği’nin haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadelesini destekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Yunanistan, Batı Trakya Türk Azınlığını görmezden gelerek uluslararası anlaşmaları ihlal etmeye devam ediyor. Yıllar önce Yunanistan tarafından kabul edilen ve yarım asırdan fazla bir süre boyunca resmi ve yasal bir şekilde faaliyet gösteren Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşlarından İskeçe Türk Birliğinin dayanaksız bazı gerekçelerle ismindeki “Türk” kelimesinden dolayı Yunan mahkemelerince hakkında kapatma kararı verilerek, resmiyeti elinden alındı. Dün İskeçe’de Yunanistan’ın haksız ve adaletsiz tutumuna karşı dur demek geniş çaplı bir eylem düzenlendi. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı da Batı Trakya Türklerine desteğini yineleyerek, Batı Trakya Türk Azınlığının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından tanınan haklarını teslim etmesi için Yunanistan’a çağrıda bulundu.

“YUNANİSTAN’I TÜRK AZINLIĞIN HAKLARINI TESLİM ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”


Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı, Twitter adresinden yapılan paylaşımda, “Batı Trakya Türk Azınlığının en eski sivil toplum kuruluşu İskeçe Türk Birliği’nin haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadelesini destekliyoruz. Yunanistan’ı, Türk Azınlığın AİHM tarafından tanınan haklarını teslim etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim