UNWTO verilerine göre mart ayında yüzde 55 olan ziyaretçi ayısındaki düşüş nisanda yüzde 97’ye yükseldi. Buna göre dünyada ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 180 milyon kişi azaldı.

UNWTO, bu yılın nisan ayında geçen yıla göre dünyada seyahat eden kişi sayısı 180 milyon azaldığını bunun turizm gelirinde yaklaşık 195 milyon dolarlık kayıp anlamına geldiğini açıkladı.

Açıklanan diğer verilerde, ocak ile nisan arasında dünyada turizmin en olumsuz etkilendiği bölgeler, yüzde 51'lik düşüşle Asya ve Pasifik olarak gösterildi.

Bunu Avrupa (eksi yüzde 44), Orta Doğu (eksi yüzde 40), Amerika (eksi yüzde 36) ve Afrika (eksi yüzde 35) izledi.

UNWTO, mayıs başında yaptığı açıklamada, seyahat kısıtlamalarının kaldırılma tarihlerine bağlı olarak 2020'de dünyada turist sayısının yüzde 58 ile yüzde 78 arasında düşebileceği tahmininde bulunmuştu.

Dünyada turizm sektörünün bu yıl 910 milyar ile 1,2 trilyon dolar arasında gelir kaybı yaşayacağı öngörüsünde bulunan UNWTO, bunun turizm sektörüyle direkt bağlantılı istihdam edilen 100 ila 120 milyon kişiyi tehdit ettiğini belirtmişti.

UNWTO, yaptığı yeni açıklamada, turizm sektörünün dünya genelinde yeniden başlamasına kadar ülkelerin ve uluslararası kuruluşların sektöre bağlı şirketlere ve çalışanlara "güçlü bir destek vermesi" çağrısını yineledi.

Editör: TE Bilişim