Suriye'de yaklaşık 6 aydır devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Türk Özel Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan ve örgüte ağır darbeler vurulan El Bab'da kritik bir eşik daha aşıldı.

EL-BAB MERKEZİNE GİRİLDİ

Kuzey ve batı cephelerinden kuşatılan kentte batıdan ilerleyen Türk özel kuvvetleri, El Bab'ın merkezine kadar ilerledi. Gece saatlerinde kentin kalbinde sokak çatışmaları yaşandı.

TSK TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERDİ

F-16'lar ve insansız hava araçları da IŞİD karargahlarını bombaladı.  Ayrıca bölgeye takviye askeri birliklerde gönderildi.

El Bab'ın doğusunda yer alan Bizaa kasabası, önceki gün terör örgütünden temizlenmişti.

Suriye'nin kuzeyinde TSK destekli ÖSO ile yürütülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab'da operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Stratejik öneme haiz tepeler TSK destekli ÖSO unsurlarınca ele geçirildi. Hava harekatları ve topçu atışlarında toplam 58 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.

Muhalif kaynaklar batıdaki önemli noktaların ele geçirildiğini duyurmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri de o bilgiyi doğrulamış oldu.

189 IŞİD HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI

TSK'ya göre, 189 IŞİD hedefine atış yapıldı. Örgütün barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı.

Hava harekâtları sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 58 bina, 1 karargâh binası, 3 tünel girişi, 2 kontrol noktası ve 1 silahlı araç imha edildi.

Koalisyon da 7 hava harekatı düzenledi. Barınma maksatlı kullanılan 10 bina, 1 tünel girişi, 1 savunma mevzii ve 1 zırhlı araç imha edildi.

Editör: TE Bilişim