El-Kaide, Yemen’in başkenti Sana’da 5 Aralık’ta Savunma Bakanlığı yerleşkesi içerisindeki bir hastaneyi hedef alan saldırıda yapılanları hata olarak değerlendirdi ve yaşananlardan dolayı özür diledi.

Örgüt, bu ayın başında düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için mağdurlara tazminat ödemeye hazır olduklarını belirtti. Saldırının “bütün sorumluluğunu” üstlendiklerini açıklayan örgütün ileri gelen liderlerinden Kasım er-Rimi, “kan parası” verebileceklerini aktardı.

Er-Rimi, yayımlanan video kaydında “Saldırıdaki hatamızı kabul ediyor kurbanların yakınlarından özür diliyoruz. Onların hayatını kaybetmesini istemezdik, kasten hedef almadık. Bu, bizim dinimizde ve ahlak kurallarımızda yok. Hastanede yaşananların tüm sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi

Hastanenin hedef alınmasına yönelik doğrudan bir operasyon emri verilmediğini de ifade eden Er- Rimi, saldırının asıl hedefinin Amerikan insansız hava araçlarının kumanda odasının bulunduğu Savunma Bakanlığı binası olduğunu dile getirdi.

Örgüt tarihinde ilk kez özür dilenmesi dikkati çekerken, militanlardan birinin verilen emirlere itaat etmeyerek hastaneye de saldırı düzenlediğini dile getirildi.

Yemen’de 5 Aralık’ta bomba yüklü araçların da kullanıldığı saldırıda, çoğu hastane personeli 52 kişi hayatını kaybetmiş, 167 kişi de yaralanmıştı.

Editör: TE Bilişim