Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sabrımızın sonuna geldik. Bir kaç hafta içinde Münbiç’e operasyona başlayacağız"  açıklamasının ardından ÖSO güçleri Münbiç kırsalında elleri tetikte gelecek operasyon emrini beklemeye başladılar.  
Haftalar öncesinden Münbiç kırsalına  ağır makineli silah ve askerlerini yerleştiren ÖSO  güçleri her an operasyon olacakmış gibi elleri tetikte 24 saat hazır kıta bekliyor. TSK’da son günlerde bölgeye askeri sevkiyatını artırarak zırhlı araç ve personel yığınağını tamamlamıştı. 

Münbiç’e 6 koldan operasyon 
ÖSO’nun üst düzey komutanından alınan bilgiye göre, ÖSO’nun Milli ordusu Hamza Özel kuvvetleri 2. Tümeni olan bordo bereli askerleri 2 Bin kişi ile bölgeye adeta abluka altına aldı. 
Carablus’ bağlı Birinci grup, Awshariyah ve Kuratah,   2. grup Majra kabir ile Halwanji köylerinden 3. Grup Ala bash ile Humnran, 4, grup Shatal Wiran ve Yuhanlı, 5. Grup Kuanlı kuyu ve Ulashlı 6. ve grup ise güneyden Kirijah ve Şükkariyah el Kübra köyü bölgesinden giriş yapacağı öğrenildi. 

En büyük sıkıntısının ise bu bölgede yaşanması bekleniyor. 
Esad ordusunun operasyon öncesinde ve esnasında   Münbiç  içerisinde bulunan Al Arimah kasabasından çıkıp çıkmayacağı ve diğer yandan da müdahale edip etmeyeceği bilinmiyor.
Fıratın doğusu ve Münbiç için tüm hazırlıklar tamam 

TSK hazırlıklarının tamamını bitirmesinin ardından Kamışlı ve  Çobanbey sınır kapılarına UMKE tarafından sahra hastanelerinin kurulum aşamalarını da tamamladı. Diğer taraftan Elbab  kentindeki hastaneye takviye tıbbı malzeme  ile zırhlı ambulanslar  sevk edildi.    


 

Editör: TE Bilişim