Joaquín Archivaldo Guzmán Loera

İki kez hapisten kaçan 'bücür' lakaplı Guzmán Loera, 2014 yılında devlet güçleri tarafından yakalandı ancak 14 Temmuz 2014'te hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti. Amerikan yetkililer Guzman'ın yakalanması için gerekli bilgileri verene 5 milyon dolarlık ödül vaadetti. Aralık 2015'te uyuşturucu ticaretini sabote ettikleri gerekçesiyle IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'yi tehdit etti.8 Ocak 2016 tarihinde yeniden yakalandı.

Zahariy Kolasov

Zahariy Kolasov, Kürt asıllıdır. ABD federal hükümetine göre, Kalashov " Kardeşler Çemberi " olarak bilinen suç sendikasının "kilit bir üyesi" . Haziran 2005'te İspanyol yetkililer Kardeşler Çevresi'nin 30 üyesini hedef alan "Harekat Harekâtı" nı başlattılar 800 banka hesabına, lüks villaya ve otomobile el koydular. Kalashov , 2006 yılında tutuklandığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçtı. Rus mafyasının Rusya dışında tutuklanan en kıdemli üyesidir. O sonradan İspanya'ya iade ve 2009 yılında kara para aklama ve şantaj suçlu bulundu .Haziran 2010 hapiste yedi-ve-bir buçuk yıl hapis cezası aldı ve 20 milyon € para cezası. 2011 yılında cezası dokuz yıl hapis cezasına, para cezası 22.5 milyon € 'ya çıkarıldı.

Eylül 2010'da, bir İspanyol mahkemesi Kalashov'un Gürcistan'a iadesini onayladı, burada adam kaçırma ve diğer suçların yokluğunda suçlu bulundu ve 18 yıl hapse mahk sentm edildi. Suçluların İspanya Yüksek Mahkemesi'ne temyiz edilmesine izin verildi. 27 Ekim 2014 tarihinde, İspanyol mahkemesi Rusya'ya ihraç edileceğini ancak Gürcistan'a iade edilmediğine hükmetti. Mahkemenin, cezasını vermesi için Gürcistan'a iade etmek yerine, neden vatandaşlığı olduğu Rusya'ya gönderdiği belli değildi. 29 Ekim 2014 tarihinde Moskova'ya döndü ve burada serbest bırakılmadan önce Rusya İçişleri Bakanlığı Suç Soruşturma Departmanı ile "önleyici" bir toplantı için görüştüğü bildirildi .

Ernesto Fazzalari

Fazzalari, Haziran 1996'dan Haziran 2016'ya kadar kaçakçılık, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, silahlı soygun ve Mafya derneği gibi ciddi suçlar için arananlar listesine girdi.

1999 yılında Fazzalari gıyaben yargılanmış ve Taurianova davasında rolü nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Ocak 2004'te Carabinieri, ormanda biten bir tünelle Taurianova yakınlarındaki bir çiftlik evinin altındaki bir yeraltı sığınağı olan Fazzalari'nin saklandığı öğrenildi. Ama orada Fazzalari bulunamadı, ancak iki asistanı tutuklanmıştı.

Antonio Lovine

 İtalyan Camorrista ve Casalesi klanının Casal di Principe'den Napoli ve Lazio arasındaki Caserta eyaletindeki patronlarından biridir kendisi. Takma adı 'o ninno'dur, Çünkü çok genç yaşta karanlık işlere başlamış. Bebek yüzlü olduğu için bu lakap takılmış

Gilberto Rodriguez Orejuela

Kendisi hala daha ABD hapishanelerinde. Kokain kaçakçılığından 30 yıl, kara para aklamaktan 7,5 yıl kesinleşmiş cezası var. Ayrıca 2.1 milyar dolarlık tüm servetini de kaybetti.

Amado Carrillo Fuentes

Amado Carillo Fuentes, 'Göklerin Baronu' olarak biliniyordu. Netflix'in Narcos adlı dizisinde de karakter olarak yer alan Amado Carillo Fuentes, özel uçaklarıyla birçok uyuşturucu karteli liderinin kokain sevkiyatını yapıyordu.

Fuentes, 1997 yılında tanınmamak için yaptırdığı estetik operasyon sırasındaki komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetmişti.

Ismael Zambada Garcia

Ismael Garcia'yla karşılaşırsanız size ilk diyeceği şey bana 'Ismael' diye seslenmedir. Aslen bir çiftçi olan Garcia, diğer akıllı uyuşturucu baronları gibi işe ufak miktarlar satarak başlamış ve bir anda oldukça hızlı büyümüştür. Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman ile çalışmaya başlayan Garcia bir dönem sonra kendi ekibini kurmuş ve Dünya meth ticaretinin baronu olmuştur. Tüm dünyadaki meth'in Kentucky'deki 3 küçük kasabada üretildiğini düşünürsek bu oldukça büyük bir başarıdır. 

Bernardo Provenzano

Eroin trafiğinin kilit ismi olan, insanları biçerek öldürdüğü için traktör lakabıyla anılan Provenzano, yakayı ele vermemek için sokaklarda Katolik rahip kıyafetiyle gezmekte ve 3 gecede bir ev değiştirmekteydi.

Pablo Escobar

Pablo Escobar Antioquia'da dünyaya geldi. Çiftçi bir babanın ve ilkokul öğretmeni bir annenin 7 çocuğundan biriydi. Suç kariyerine ufak çapta hırsızlıklarla başladı. Bu hırsızlıkların en bilineni antik mezar taşlarını çalıp turistlere satmasıydı. Bir süre hırsızlığa devam eden Pablo araba çalmaya başladı, ardından karaborsa ürünler satarak suç dünyasında ilerlemeye devam etti. Karaborsadan gelen paranın az olduğunu fark edince farklı işlere yönelmeye başladı. Bu işlerin başında kaçak mal ve sahte piyango bileti satmak geliyordu, ancak zaman geçtikçe işleri büyütmek istediğini belirterek adam kaçırma, şantaj gibi suçlarla uğraştı. Bu işlerden sonra 1970'li yıllarda uyuşturucu kaçakçılığına ve satışına başladı.

Al Capone

Al Capone, İtalyan asıllı Amerikalı mafya lideridir. 1920- 1933 yılları arasındaki ABD alkol yasağından yararlanarak güçlendi. 1929'da Amerikan ekonomosinin zor günler yaşadığı Büyük Bunalım dönemindeki fırsatlardan yararlanarak gücünü arttırdı.

1929 Büyük Bunalımı yıllarında neredeyse hükûmet sahibi olan ünlü gangsterdir.

Editör: TE Bilişim