Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de bir restoranda silahlı saldırı düzenlendi.

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi şehit oldu. Güvenlik güçleri, restoran önünde önlem aldı.

İngiliz haber ajansı Reuters ise ölü sayısı konusunda farklı bilgiler verdi. Yerel kaynaklara dayanarak servis ettiği haberde en az 3 Türk diplomatın saldırıda şehit düştüğünü duyurdu.

, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda
silahlı saldırıya uğradı. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu. Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada başkonsolosluk çalışanının şehit olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Başkonsolosluk görevlisi silahlı saldırıda şehit oldu" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şöyle denildi. "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.
Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz."

Editör: TE Bilişim