ERMENİLER 10 KASIM’DAN SONRA İLK KEZ SALDIRDI!

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkesin, Ermenilerin Şuşa’ya giden Hocavent ve Hadrut yollarında, Azerbaycan askerlerine yaptığı saldırı ile bozulduğu açıklanmıştı. Uluslararası gözlemciler, Dağlık Karabağ’da, ateşkesin tek taraflı bozulduğunu ifade ederek, Ermeni tarafının, Şuşa'ya yakın Hocavent ve Hadrut gibi yerlerde, bilinçli şekilde tahribat ve saldırı yaptığını gözlemlediklerini duyurdular.

ERMENİLER TOPÇU ATEŞİ VE SİVİL KIYAFETLERLE SALDIRDILAR!

Yine aynı gözlemcilere göre, Ermeniler, Azerbaycan askerlerine, gece yarısı saldırdı. Top atışları ile yapılan saldırılarda, henüz açıklanmasa da, 3 Azerbaycan askeri şehit edildi. Yine güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, Azerbaycan ordusuna, bir başka bölgede sivil kıyafetli, özel kuvvetler veya askeri istihbarattan olabileceği tahmin edilen kişilerin ateş ettikleri anlaşıldı.

ATEŞKES NEDEN BOZULMAK İSTENDİ

Ermenilerin farklı cephelerde, Azerbaycan askerlerine saldırı başlatmalarının perde arkasındaki gerçeklere ulaştı. Sinsi plana göre, Rus askerlerinin koruduğu ve kolladığı öğrenilen Ermeniler, “Burada ateşkes yok! Rus Barış Güçleri gelmeli" propagandasını yapmak için ateşkesi bozmak istedi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI’NIN AÇIKLAMASINDAKİ İLGİNÇ DETAY!

Ermeniler sinsi planı işletirken Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklama yapma zamanı da manidar bulundu. Ermenilerin saldırılarının ardından sessiz kalan Rus Savunma Bakanlığı ne zaman ki Azerbaycan birlikleri bu tacizlere cevap verdi onun ardından açıklama yaptı. Diplomatik çevreler bu tutumu manidar olarak nitelerken, Azerbaycan yönetimi de bu duruma tepki gösterdi. Azerbaycanlı yetkililer, ”Rusya, biz yanıt verdiğimizde, aynı noktada saldırıyı da geri çevirdiğimizde, açıklama yaparak, ateşkesi bizim bozduğumuzu ve savaşı yeniden biz başlatmış gibi göstermek istiyor.” değerlendirmesinde bulundular.

ALİYEV "BU KEZ TAMAMEN YOK EDERİZ" DEMİŞTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev saldırıların ardından yaptığı açıklamada Ermenistan'ı sert bir dille uyarmış ve "Bu kez tamamen yok ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

AĞDAM’DA GÖZLEM MERKEZİ KURULACAK!

Aliyev bu açıklamasının devamında, Ağdam bölgesinde İzleme Merkezi kurma sürecinde olduğunu kaydederek "Bu mesele 10 Kasım'da imzaladığımız bildiride yansıdı. Türk-Rus İzleme Merkezi ateşkesi izleyecek. Bence bu, bölgesel iş birliğinin çok güzel bir tezahürü. Aynı zamanda Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğinin sembolüdür. Bu, artık gerçekliktir" dedi.

Editör: TE Bilişim